Инфо

26. септембар 2013.26. сеп 2013.
ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА - ЗАПАД

МАЧВА ИЗ ДВА У ДВА

Крушик ““ МАЧВА 0:1 (0:1)
Стадион: Фудбалског клуба Крушик, гледалаца: 500. Судија: Павле Илић (Крагујевац) 7. Стрелци: 0:1- Ђукановић у 35. минуту (11м). Жути картони: Илић, Станојловић (Мачва).
Мачва: Степандић 8, Пејовић 8, Спасеновић 8, И. Радовановић 8, Ристивојевић 8, Ђукановић 8, Илић 7 (Станојловић 7), Милутиновић 7, Г.Матић 7 (Лазић 7), Милинковић 8, Гемовић 7 (З.Матић 7)
Играч утакмице: Милош Спасеновић (Мачва)
Важност утакмице која је према свим оценама била једна од кључних за даљи наставак такмичења у Српској лиги Запад није спутала фудбалере “Провинцијског Уругваја“. Вероватно су сви у експедицији Мачве прижељкивали победу и нова три бода. Прва са гостовања у овој сезони, али се реч ПОБЕДА није изговарала гласно већ онако скромно како доликује шампионима који имају самопоуздање и зрелост да знају када, колико и где је потребно нешто рећи а исто тако и урадити. И показали су црвено-црни победнички карактер, победом у сред Ваљева над екипом Крушика.
Да хвалимо хоћемо, али тек после завршетка ове полусезоне, јер много тога су момци у дресовима Мачве морали да решавају у ходу заједно са Стручним штабом и Управом клуба. Када се коцкице сложе и када екипа игра одговорно, резултат се на крају мери са нова три бода на свом конту и аутоматски Мачву са четврте померају на другу позицију на табели лиге, на само четири бода од водећег Железничара.
Шта рећи о утакмици? Домаћин је разочарао јер за 90 минута није поштено угрозио гол Степандића. Поред две полушансе, када је Тешић са неких десетак метара слабо тукао у голмана у 20. минуту, и када је Томић главом покушао нешто да направи у финишу утакмице. Шапчани су се добро бранили, успешније контролисали средину терена и брзим контрама лако долазили надомак гола Војисављевића. Тако су и постигли свој победносни гол у 35. минуту, после прекршаја на Спасеновићу у казненом простору домаћина. Сигуран извођач са беле тачке био је изузетни капитен Ђукановић. Иста прича и у наставку. Крушик блед, без идеје у нападу и са слабим продорима по боковима није могао ништа да уради тако да је Мачва заслужено победила. И поред победе Шеф струке Мачве Николић мора да упозори своје играче да се фудбал игра за победу и голове. Ово се односи на неколико стопостотних прилика у којима су се нашли Мачвини фудбалери које је према свему виђеном било теже промашити него реализовати. Милош Спасеновић је пруженом игром у Ваљеву доказао да је слабија партија против Јошанице у Новом Пазару била тренутак слабости и недостатак концентрације. Чести продори по боку, заустављање свих напада домаћих, и продор у којем је фаулиран када је главни судија Илић показао на белу тачку, били су одлична препорука за ласкаву титулу играча утакмице.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa