Инфо

24. октобар 2013.24. окт 2013.
НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ УСПЕШНО ОДРЖАНА КРОС СЕРИЈА РТС КРОЗ СРБИЈУ

ПРАЗНИК КРАЉИЦЕ СПОРТОВА У ШАПЦУ

Мађар, Барнабаш Бене, најбољи у трци сениора. Крос серији РТС, присуствовао министар спорта, Вања Удовичић, државни секретар за спорт Ненад Боровчанин
По изузетно лепом времену, у суботу, на шабачком хиподрому, одржана је серија кроса РТС. Шабац је после Зајечара и Пожаревца био домаћин серије кросева, иначе 23. кроса по реду. Традиционално такмичење до сада се одржало у 146 градова, а кроз циљ ће већ на следећем кросу који се одржава у Крушевцу, следећег викенда протрчати петстохиљадити тркач. На овој прелепој манифестацији окупио се крем нашег спорта. Несумњиво да је, да је својим присуством, највише пажње привукао министар спорта, Вања Удовичић, али и велика атлетска имена попут: Данета Корице, Драгана Здравковића, Оливере Јефтић и Слободана Бранковића. Добродошлицу гостима приредили су заменик градоначелника Немања Пајић, председник Спортског савеза Шапца, златни олимпијац Веселин Вуковић и други.
Присутнима на хиподрому, обратио се заменик градоначелника, Немања Пајић, и истакао: “Драго ми је да град Шабац подржава овакве манифестације и да се спортски догађај као што је овај одржава баш код нас, као и да нас је Атлетски савез Србије, препознао као доброг домаћина, коме је циљ да оваквих манифестација намењених деци и омладини, буде још више“.
Атлетичаре, учеснике кроса и све присутне поздравио је и председник Атлетског савеза Србије, Слободан Бранковић и том приликом истакао: „ Серија ових кросева за циљ има масовност као спортски догађај из које се увек појави нека нова атлетска звезда, нови шампиони. Оно што желим да кажем да ћемо се у Шапцу следећи пут видети на атлетској стази а не на хиподрому. Локална самоуправа већ помаже атлетици и надам се да ће наћи могућности и за то, истакао је Бранковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa