Инфо

7. новембар 2013.7. нов 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ОБЕЋАНА ЗЕМЉА

Благо оним малишанима који су сад у забавишту. Они ће бити прави европски Срби, или српски европљани. Наиме, један од добро упућених званичника, и то светских, најавио је ових дана да ће Србија ући у Европу, не ових дана, него је он то рекао ових дана, да ће, дакле, Србија постати члан те Европске уније тек тамо 2020. године.
Па јес“™ вала баш, далеко је, ал“™ код нас постоји и она народна “Кад год дошло добро дошло“. Па и наш песник каже “Љубав је лепа само кад се чека“.
Да, у праву су они који говоре да све ово што се ради како би се привирило у Европу, не ради се ради оних средовечних, остарелих или потрошених Срба, већ због генерација које долазе.
Дакле, Европо, ето нас у обећану земљу. Само што нисмо.
Иако нема везе са том причом, а можда и има, ових дана се у престоници Србије играо вечити дерби. И својски су се тукли навијачи “Звезде“ и “Партизана“, онако српски. А да није тога било, сви би мислили да у српском фудбалу нешто није у реду.
А вала, и нек“™ види Европа, шта су и ко су Срби. Кад се шорамо, чинимо то онако братски и до краја. А кад навијамо, гори и под ногама и на трибинама. А не као они тамо код њих по уштовљеној Европи, седе на утакмици к“™о у позоришту док им се милиција досађује од нерада.
Код нас неки дан баш било тесно. Председник Србије у Москви, премијер у Лондону, први потпредседник у Емиратима, а куд смо пристали ми сви остали.
Лепе дане крајем октобра радници по неким местима у Србији обилато користили за изражавање својих проблема, те за окупљања на појединим локацијама и блокирање путева и пруга. Новембар, већ, није за то, хладно је.
А у истој тој Србији, кажу неки, неће гостовати Деда Мраз. Одустао. Кажу да је јавио да нам он не треба јер имамо Вучића.
И баш ових дана неколико светских земаља објавило како излазе из те фамозне и грозне економске кризе. А шта ћемо ми, код нас та криза није званично ни почела.
Упоредо код нас још траје недеља штедње. Мало ко је то у Србији осетио.
По Европи, па и осталим деловима света, од сада може да прича ко шта хоће. Американци обећали да неће више прислушкивати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa