Инфо

21. новембар 2013.21. нов 2013.
У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ ОТВОРЕН 57. ОКТОБАРСКИ САЛОН

ОКТОБАР У НОВЕМБРУ

Додељене три равноправне награде и „Игор Белохлавек“, награда која се додељује најбољем младом уметнику
У Народном музеју у Шапцу, претходног четвртка, догодио се 57. Октобарски салон. Ова салонска изложба, која је мењала своја одредишта, крајем шездесетих је трајно стационирана у галерији Народног музеја, а од 1990. године (с обзиром да је раније мењала називе), позната је као Октобарски салон.
- Могли бисмо ову изложбу да назовемо и Октобар у новембру. Наиме, нисмо били у могућности да Октобарски салон организујемо у октобру због великих радова на новој сталној поставци. Не би било професионално да у непримереним условима организујемо ову изложбу, пре свега, према људима који су се одазвали и који цене и поштују оно што радимо за Октобарски салон. Особеност овогодишње изложбе је да је по позиву и да су су своје радове представили углавном шабачки сликари, рекао је на отварању Бранислав Станковић, директор Музеја.
На изложби је представљено 48 дела од истог броја аутора, а трочлани жири у саставу Татјана Марковић, виши кустос и аутор поставке, Слободан Пеладић, председник УЛСШ и Соња Петровић, историчар уметности, донели су одлуку да доделе три равноправне награде, као и награду „Игор Белохлавек“ која се додељује младом уметнику.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa