Инфо

3. април 2014.3. апр 2014.
ДЕЦЕНИЈА И ПО ОД БОМБАРДОВАЊА

„УСПОМЕНЕ“ ОД НАТО САВЕЗА

На трериторији града Шапца, према званичним подацима, нема неексплодираних убојних средстава заосталих из периода НАТО бомбардовања. Специјализоване службе проверавају све информације у вези са пријављеним случајевима пронађених експлозивних средстава, те реагују на основу процене ризика по безбедност људи и имовине.
- На подручју Мачванског управног округа нема ниједно пронађено неексплодирано убојно средство. Постоје одређене сумње око две локације, једне на територији Коцељеве, а друге на подручју Шапца, да су пронађене неексплодиране бомбе. Ове наводе треба да провери овлашћена и специјализована екипа Сектора за ванредне ситуације, која се једина у држави бави овим проблемом. Њен задатак је да прегледа и припреми локацију на којој се евентуално налазе заостала убојита средства, каже Александар Стојковић, начелник Одељења за ванредне ситуације.
За разлику од Шапца, ситуација у појединим градовима у Србији је далеко од безбедне, јер у неким срединама, попут Ниша, касетне бомбе и дан данас представљају озбиљну опасност за грађане.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa