Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“ ОДРЖАНО НИЗ КОНЦЕРАТА У СЕДМИЦИ ЗА НАМА

РАСПЕВАНО У 2015.

Од 23. до 29. децембра у сали Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ смењивали су се клинци и клинцезе, основци и средњошколци, на позорници пред родитељима и родбином. Радост, срећа, новогодишња еуфорија захватили су све, од најмлађих до најстаријих.
Част да овога пута отворе седмицу радости испуњену песмом и игром имали су малишани најмлађег узраста и то забавишта, припремног и првог разреда, који су уживали на маскенбалу. Њима су се придружила и деца запослених у школи. Током једночасовног дружења имали су прилику да се друже са аниматором, а врхунац вечери био је долазак Деда Мраза са поклонима.
Наредног дана, од 17 до 18.30 часова одржан је јавни час солфеђиста проф. Соње Живковић. Уз иновативни, креативни приступ васпитно-образовном раду, богатом репертоару придодата је и филмска музика, химне земаља, али и традиционална музика. Прилику да покажу шта знају имало је сто четрдесет шест ученика узраста од осам до четрнаест година. Наравно, најбројнији и највеселији били су најмлађи.
- Пошто из инструменталне наставе имају редовне наступе волим да сваке године покажем родитељима шта се ради на настави солфеђа. Певамо све врсте музике а ове године, пошто је стогодишњица од смрти Стевана Мокрањца укључили смо и његове композиције ““ рекла је проф. Соња видно задовољна наступима својих ученика.
Ни овога пута нису изостале новогодишње песме уз жељу да Нова година донесе пуно среће, радости, здравља, успеха.
После дана паузе, прошлог петка, наступили су хорићи забавишта и припремног разреда у класама професорки Наде Зидарић, Гордане Јовичић, Миљане Козличић, Ирене Никачевић, Јелене Јанковић и Соње Живковић.
Распевано је било исте вечери на „Концерту под маскама“ у организацији Ученичког парламента средњошколаца. Уз музику и песму продефиловале су маштовите маске. После избора најбоље дружење је настављено у школском клубу.
Традиционалним Новогодишњим концертом ученика свих одсека у понедељак, 29. децембра, приведено је крају дружење које је показало таленат и велику љубав младих према музици. Са песмом на уснама испратили су 2014. похрливши распевано у 2015. годину.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa