Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ОШ „СВЕТИ САВА“ ПРОСЛАВИЛА ЧЕТРДЕСЕТИ РОЂЕНДАН

ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ УСПЕХА

Пуне четири деценије ова образовна институција реализује мисију, која подразумева пружање шансе сваком детету да стекне образовање и да се оспособи за живот
Већ 40 година запослени у Основној школи „Свети Сава“ баве се образовањем деце са сметњама у развоју. Свечаним програмом и презентацијом видео филма о школи, у просторијама Културног центра послављен је вредан јубилеј.
- Велика је част учествовати у организацији догађаја којим се слави велики јубилеј, 40 година рада Основне школе „Свети Сава“. Током тог дугог периода имали смо потешкоћа које смо, на срећу, увек успешно превазилазили. Донацијом амбасаде Јапана смо пре десетак година добили опремљен простор који је прилагођен потребама деце са сметњама у развоју. У школи је заступљен стручни кадар, ту су дефектолози различитих профила и предметни наставници који константним усавршавањем омогућавају квалитетан рад са децом која похађају нашу школу, рекла је Александра Урошевић, дефектолог.
Од 2005. године школа се налази на новој локацији, у којој су просторије и средства за рад прилагођени потребама ученика. Руководство и запослени у овој образовној установи имају амбициозне планове за будућност.
- Један од приоритетних задатака у наредном периоду нам је рад на проширењу додатне делатности. Велики напор улажемо на опремање простора посебним наставним средствима, како би рад био што квалитетнији. У наредном периоду радићемо на опремању сензорне собе за реализацију примене програма сензорне интеграције и монтесори програма, навела је Урошевићева.
Представници Основне школе „Свети Сава“ захвални су организацијама и институцијама које свакоднвно помажу рад ове образовне установе. Неке од њих, попут „Каритаса“, Економско трговинске школе, Културног центра. као и представници локалне самоуправе, помогли су и организацију прошлонедељне свечаности.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa