Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
БОЖИЋНИ ТУРНИР - „КРУПАЊ 2015.“ ФУТСАЛ ДЕЧИЈА ЛИГА ““ РЕГИОН КРУПАЊ

ТРИЈУМФ МЛАДОСТИ

Божићни турнир у Крупњу одржао се традиционално од 21. децембра до 11. јануара у Спортској хали у Крупњу. Овогодишњи организатори су били Фудбалски клуб Церова и Фудбалска Академија РАЂ у сарадњи са Фудбалском Футсал Асоцијацијом и уз покровитељство Општине Крупањ.
Организатор је припремио рекордан наградни фонд за најбоље екипе, па је награда за прво место у категорији сениора износила 120.000 динара. Такмичење је поред сениора и ветерана организовано и за млађе селекције и то појединачно за све категорије. Чак 7 категорија млађих селекција од којих је једна била категорија девојчица које су први пут у региону имале прилику да се такмиче у засебној категорији. Такмичење млађих селекција је спроведено у сарадњи са Футсал Асоцијацијом, по правилима организације ФФА а играло се по правилима футсала. Па ће се прваци свих категорија пласирати на завршницу за незваничног првака Србије у футсалу, у марту 2015. Поред тога, за најбоље екипе и појединце припремљена биле су резервисане медаље, пехари и друга одличја
Ове године, на Божићном турниру учествовао је рекордан број екипа, чак 53 у свим категоријама. Поред тимова из општине Крупањ у такмичењима су учешће узели и клубови и играчи из Лознице, Малог Зворника, Бање Ковиљаче, Шапца, Осечине итд... Преко 500 директних учесника, од којих око 300 дечака и девојчица свих узраста. С обзиром да су млађе категорије играле лигашки, то је подразумевало одигравање великог броја утакмица. Сваког дана се играло од 7 до 10 утакмица а за 21 дан колико је трајао турнир одиграно је преко 160 утакмица.
Турнир је свакодневно пратило од 200 до 500 гледалаца, четвртфиналне у полуфиналне утакмице је пратило преко 500 гледалаца а финалног дана, у хали је било преко 1.000 гледалаца. За све њих, организатор је припремио лутрију у финалној вечери.
Титулу најбоље сениорске екипе одбранио је тим Кафе Пролеће из Лознице, прошлогодишњи шампион који је у финалу лакше него што се очекивало победио екипу Симекс из Осечине. Најбољи стрелац је Недељковић Владимир из Осечине, најбољи голман Максимовић Горан а најбољи играч, други пут узастопно, Слободан Максимовић. У категорији ветерана Ветеринарска станица из Крупња је одбранила титулу од прошле године.
Најбољи стрелац је Мишковић Дејан, најбољи голман, Марковић а најбољи играч Кикановић Војин.
У 7 категорија млађих селекција, најбоље резултате постизале су екипе из Лознице, посебно у категоријама кадета и пионира. Две титуле освојили су играчи Рађевца, по једну титулу освојили су Академија РАЂ и Школа фудбала Пчелињо. А до медаља су стизали и млади дечаци Гучева из Бање Ковиљаче и Јединства из Малог Зворника. Док су у категорији девојчица прво место освојиле волонтерке Канцеларије за младе под називом „Канцеларке“
У свакој категорији проглашени су најбољи појединци, стрелац, голман и играч, који су добили пехаре као признања за успехе. А требало би посебно истаћи неке од њих, као што су Лозничани: Пуртић Стефан (1998), Бркић Никола (2000), Митровић Вук (2004) и Антонић Лазар (2006), као и Крупањци: Вићентић Огњен и Матић Викотор (2006), Вилотић Милош и Ђуричић Лазар (2004), Деспић Филип и Кикановић Младен (2002) и Грујић Младен (2007).
Најбољи тренер је Душан Николић из Лознице, најбољи судија је Слободан Мијаиловић а најмлађи такмичар је Урош Јаковљевић рођен 2010. године. За фер-плеј тим, проглашена је екипа Неустрашиви из Лознице.
Томе треба додати да је турнир организовао тим од десетак људи чија је просечна старост око 23 године, што је први пут да су млади у Крупњу организовали овако велики и захтеван догађај.
Александар Васиљевић ““ Академијk

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa