Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.

ВЕСТИ

Плочице и боје за куће оштећене у поплави
У шабачком Робно-транспортном центру прошле среде је обављена подела керамичких плочица и боја за кречење за 90 породица чије су куће оштећене током мајске поплаве.
Донатор 1.404 квадратна метра плочица је Фондација „Ана и Владе Дивац“, а 6.750 килограма боје поклон је Привредног друштва ЈУБ д.о.о. Шимановци.

Градско веће подржало предлог да 22. април буде празник града Шапца
Чланови Градског већа града Шапца су прошлог четвртка усвојили Предлог одлуке о празнику града Шапца. Предложено је да празник града буде 22. април, дан када је турска посада напустила Шабац 1867. године, предавши кључеве града пешадијском капетану српске војске Лазару Цукићу. Овим чином турска власт је, после нешто више од три века, дефинитивно окончана. На основу историјског значаја овог догађаја и његовог утицаја на развој града, Комисија за утврђивање предлога празника града определила се за овај предлог. Празник града обележаваће се радно.
Предлог ће бити послат Министарству државне управе и локалне самоуправе ради добијања сагласности, после чега ће о Предлогу одлучивати одборници Скупштине града Шапца.
На 41. седници, чланови Градског већа разматрали су и усвојили Предлог програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине за 2015. годину. Документ, између осталог, предвиђа узорковање земљишта и подземних вода на локацији Индустријске зоне, што је још једна од погодности за инвеститоре приликом опредељивања за локацију где ће улагати.
Предлог програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине за 2015. годину биће упућен Министарству пољопривреде и заштите животне средине на сагласност.

Волонтерски центар Шабац
Волонтерски центар Шабац је у оквиру хуманитарне акције „Зона загрљаја“ одржане 1. јанура, као и током програма за најмлађе у вечери дочека Нове године по јулијанском календару, прикупио 30.000 динара од продаје кловновских носића и беџева.
Новац је опредељен за потребе Дечјег одељења Опште болнице Шабац.
Чланови Волонтерског центра захваљују суграђанима који су подржали њихове акције и својом хуманошћу помогли прикупљање новца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa