Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СРБИ ВАНЗЕМАЉЦИ

Један наш званичник изјавио да су Србија и Црна Гора сестринске државе. Вељу чоче, море бит“™, ал“™ те сестре по свој прилици још нису дорасле за удају. Ђувегије их обилазе, меркају али никако да их запросе. Они би, изгледа, да се мало поиграју, заведу и оставе. Како то и бива.
А извесна српска политичарка предложила да штампана издања на ћирилици буду ослобођена чувеног ПДВ- а, односно пореза на додатну вредност. Боље би било да уведу још већи порез на оне књиге, новине и остала издања која немају ама баш никакву вредност.
После краћег и то новог распуста, ђаци се опет вратили у клупе. Скоро сви. Па и учитељи и наставници су поново ту. Скоро сви. Па и часови трају скоро колико треба. Осим скраћених.
И кад смо код те теме, ево и неке статистике коју су изучили стручњаци. Утврдили да је у Београду сваки ученик за полугодиште просечно направио скоро осамдесет изостанака, што значи да је одсуствовао из школе петнаест радних дана. За њихове учитеље и наставнике не кажу ништа, бар што се статистике изостанака тиче.
Астрономи открили џиновску планету налик Сатурну, чији су појасеви двеста пута већи од Сатурнових. Планета има систем од тридесет прстенова, а сваки од прстенова има у промеру више десетина милиона километара... И тако даље и тако даље, гласи вест објављена у рубрици занимљивости из науке. И онда се ми Срби питамо како то они тамо истражују неистражено а ми се још увек доказујемо не би ли се прикучили истраженој Европи. И то је судбина.
А уз ту причу, иде и ова. Међународни тим астронома открио је до сада најстарији познати сунчев систем у нашој галаксији удаљен 117 светлосних година од Земље. Реч је о јако старој звезди названој “Кеплер 444“ око које кружи пет планета налик Земљи. И опет се ми Срби питамо није ли боље одмах се прикључити њима, тим са “Кеплера“, него овоземаљским евопејцима који нешто много вргуле. А ми смо и онако небески народ. Бар по набеђењу!
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa