Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

САГЛАСНОСТИ УЗ ДЕТАЉНЕ ИЗВЕШТАЈЕ

Усвојене информације о водоснабдевању у Црној Бари и стању обалоутврде и насипа на Дрини. Одборници подржали детаљне извештаје о раду Регионалне развојне агенције Подриња, Подгорине и Рађевине, Одсека за локално економски развој општинске управе и Програм пословања Јавног предузећа Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Богатић
У Богатићу је јуче (среда) одржана 30. редовна седница Скупштине општине на којој су усвојене информације о стању водоснабдевања у Црној Бари, где је дошло до загађења воде за пиће и обалоутврди Дрине, која на више места дуж мачванске обале прети изливањем .
Исцрпне извештаје о раду поднели су Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине, Одсек за локално економски развој општинске управе и Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу, која увек користи највише средстава из буџета Скупштине општине Богатић.
У извештају Дирекције детаљно су наведени извори финансирања и пословања, као и кадровска структура запослених и број извршилаца. Укупан приход остварен у 2013. години био је око 158 милиона динара. У прошлој години уз ребаланс, планирано је 143 милиона , а остварено нешто више од 110, док је за текућу годину планирано скоро 149 милиона динара.
Највише средстава трошено је на одржавање путева, енергетске услуге, плате запослених и услуге одржавања паркова и јавних површина.
Финансијски план за 2015. годину садржи властита средства пренета из 2014. године у износу од 23.590,00 динара и остала, која износе укупно 46.410,00 динара.
И овог пута за одржавање, заштиту, изградњу и рехабилитацију путева планирано је највише, близу 67 милиона динара. По расходима предњачи уређење јавног и осталог грађевинског земљишта у износу од 36 милиона динара и одржавање комуналних објеката, зашта је планирано 29 милиона динара.
Средства за зараде и накнаде запосленим износе око шест милиона динара, док је за материјалне трошкове предвиђено 5,7 милиона динара. Следи и заштита животне средине у износу од пет милиона динара.
Дирекција је у плану навела детаљно програме реализације, потребна средства за плате, запошљавање и усавршавање радника.
Сходно Закону биће спроведен јавни конкурс за именовање директора Јавног предузећа Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Богатић.
Ништа мање значајни нису ни усвојени планови детаљне регулације “Извориште пијаће воде“ у Богатићу и улице у зони ТНЦ 2 Фрајтовића сокак.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa