19. februar 2015.19. feb 2015.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

SAGLASNOSTI UZ DETALjNE IZVEŠTAJE

Usvojene informacije o vodosnabdevanju u Crnoj Bari i stanju obaloutvrde i nasipa na Drini. Odbornici podržali detaljne izveštaje o radu Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine, Odseka za lokalno ekonomski razvoj opštinske uprave i Program poslovanja Javnog preduzeća Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Bogatić
U Bogatiću je juče (sreda) održana 30. redovna sednica Skupštine opštine na kojoj su usvojene informacije o stanju vodosnabdevanja u Crnoj Bari, gde je došlo do zagađenja vode za piće i obaloutvrdi Drine, koja na više mesta duž mačvanske obale preti izlivanjem .
Iscrpne izveštaje o radu podneli su Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine, Odsek za lokalno ekonomski razvoj opštinske uprave i Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju, koja uvek koristi najviše sredstava iz budžeta Skupštine opštine Bogatić.
U izveštaju Direkcije detaljno su navedeni izvori finansiranja i poslovanja, kao i kadrovska struktura zaposlenih i broj izvršilaca. Ukupan prihod ostvaren u 2013. godini bio je oko 158 miliona dinara. U prošloj godini uz rebalans, planirano je 143 miliona , a ostvareno nešto više od 110, dok je za tekuću godinu planirano skoro 149 miliona dinara.
Najviše sredstava trošeno je na održavanje puteva, energetske usluge, plate zaposlenih i usluge održavanja parkova i javnih površina.
Finansijski plan za 2015. godinu sadrži vlastita sredstva preneta iz 2014. godine u iznosu od 23.590,00 dinara i ostala, koja iznose ukupno 46.410,00 dinara.
I ovog puta za održavanje, zaštitu, izgradnju i rehabilitaciju puteva planirano je najviše, blizu 67 miliona dinara. Po rashodima prednjači uređenje javnog i ostalog građevinskog zemljišta u iznosu od 36 miliona dinara i održavanje komunalnih objekata, zašta je planirano 29 miliona dinara.
Sredstva za zarade i naknade zaposlenim iznose oko šest miliona dinara, dok je za materijalne troškove predviđeno 5,7 miliona dinara. Sledi i zaštita životne sredine u iznosu od pet miliona dinara.
Direkcija je u planu navela detaljno programe realizacije, potrebna sredstva za plate, zapošljavanje i usavršavanje radnika.
Shodno Zakonu biće sproveden javni konkurs za imenovanje direktora Javnog preduzeća Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Bogatić.
Ništa manje značajni nisu ni usvojeni planovi detaljne regulacije “Izvorište pijaće vode“ u Bogatiću i ulice u zoni TNC 2 Frajtovića sokak.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa