Инфо

22. април 2010.22. апр 2010.
УПРАВА ЗА АГРАРНА ПЛАЋАЊА ““ ШАБАЦ

ПРВИ УСЛОВ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Износ новца регистрованим пољопривредним газдниствима по хектару ове године повећан са 12.000 на 14.000 динара. С обзиром да већина буџета одлази на директна плаћања, средства из инвестиционих фондова
Европске уније поспешиће целокупно пословање пољопривреде Србије. Први подстицај за пољопривреду биће за куповину нових трактора, хладњача, силоса и друге опреме
Управа за аграрна плаћања је прва специјализована институција која се бави искључиво исплатом субвенција пољопривреди. У сарадњи са комисијом Европске уније ова установа отворена је у Шапцу 19. октобра 2009. године.
Постоје републичке установе које нису везане за главни град, и како је локална самоуправа у Шапцу имала разумевања и била најбржа ми смо решили да управу оснујемо у овом граду. Овај корак је направљен и ради запошљавања грађана и ван Београда, истакао је директор Дејан Сердар.
Управа за аграрна плаћања је један од основних инструмената преко којих се исплаћују субвенције пољопривредним произвођачима у целој Европској унији, а њено оснивање је услов да Србија користи претприступне фондове ЕУ намењене аграру.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa