Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
ПомоЋ уЧеницима средњих Школа за децу са сметњама у развоју

ДРУШТВО ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ

За четири ученика са подручја града Шапца, који се образују у средњој школи за ученике са сметњама у развоју, Град Шабац је обезбедио новчану помоћ којом ће бити финансиран превоз ученика до школе у Београду и повратак до куће. Њима ће бити обезбеђена помоћ за четири месеца, од 1. марта до 30. јуна, у износу од 320.000 динара. То значи да ће свакој породици бити додељено по 80 хиљада динара, што је по 20 хиљада динара месечно.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић тим поводом је прошле суботе приредио пријем за ученике и њихове родитеље, и уједно позвао и остале родитеље чија деца похађају средње школе за ученике са сметњама у развоју за које Градска управа нема евиденцију, да се јаве Одељењу за друштвене делатности како би им, у складу са могућностима Града Шапца, била пружена финансијска помоћ за трошкове превоза.
У складу са законом, Град Шабац финансира исхрану, смештај и превоз за основце који похађају школу за ученике са сметњама у развоју. Иако такву законску обавезу нема када је реч о средњошколцима, Град Шабац жели да помогне породицама ових ученика тако што ће финансирати превоз. На тај начин, локална самоуправа жели да учествује у њиховом школовању и подржи племениту идеју о друштву једнаких могућности за све.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa