Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.

ГРУЈИЋУ И НОВАКОВИЋУ ЗЛАТО

На трећем Светском купу у Дуизбургу (Немачка, од 21. ““24. маја), српски кајакаши Небојша Грујић (Зорка ““ Шабац) и Марко Новаковић (Змај ““ Земун) освојили су златну медаљу у финалу трке кајака двоседа на 200 метара.
Светски шампиони и вицешампиони Европе тријумфовали су испред двоседа Немачке (Раухе ““ Либшер) и на тај начин реванширали им се за пораз у финалу Првенства Европе пре 20 дана у Рачицама, када су Немци победили на 68 хиљадитинки. Треће место освојили су Енглези (Хит и Скофилд). Била је то одлична трка у којој је Грујић, од самог старта наметнуо јак ритам који је Новаковић успешно пратио до самог циља.
Трка четвераца на 200 метара није била ништа мање узбудљивија и неизвеснија. Конкуренција, никад већа, јер су репрезентације имале право на по две посаде у свакој трци. Четверац Србије у саставу: Небојша Грујић (Зорка) ““ Марко Драгосављевић (Зорка) ““ Марко Новаковић (Змај) ““ Стефан Векић (Б.Паланка) освојио је треће место иза посаде Канаде и Италије. Српски четверац до медаље стигао је и поред проблема са крмом због чега је чамац, пред крај трке, скренуо у десно.
За српске кајакаше наредно искушење биће за три недеље на првим Европским играма у Бакуу (Азејберјџан).

А.Ђенадић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa