21. maj 2015.21. maj 2015.

GRUJIĆU I NOVAKOVIĆU ZLATO

Na trećem Svetskom kupu u Duizburgu (Nemačka, od 21. ““24. maja), srpski kajakaši Nebojša Grujić (Zorka ““ Šabac) i Marko Novaković (Zmaj ““ Zemun) osvojili su zlatnu medalju u finalu trke kajaka dvoseda na 200 metara.
Svetski šampioni i vicešampioni Evrope trijumfovali su ispred dvoseda Nemačke (Rauhe ““ Libšer) i na taj način revanširali im se za poraz u finalu Prvenstva Evrope pre 20 dana u Račicama, kada su Nemci pobedili na 68 hiljaditinki. Treće mesto osvojili su Englezi (Hit i Skofild). Bila je to odlična trka u kojoj je Grujić, od samog starta nametnuo jak ritam koji je Novaković uspešno pratio do samog cilja.
Trka četveraca na 200 metara nije bila ništa manje uzbudljivija i neizvesnija. Konkurencija, nikad veća, jer su reprezentacije imale pravo na po dve posade u svakoj trci. Četverac Srbije u sastavu: Nebojša Grujić (Zorka) ““ Marko Dragosavljević (Zorka) ““ Marko Novaković (Zmaj) ““ Stefan Vekić (B.Palanka) osvojio je treće mesto iza posade Kanade i Italije. Srpski četverac do medalje stigao je i pored problema sa krmom zbog čega je čamac, pred kraj trke, skrenuo u desno.
Za srpske kajakaše naredno iskušenje biće za tri nedelje na prvim Evropskim igrama u Bakuu (Azejberjdžan).

A.Đenadić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa