Инфо

26. август 2010.26. авг 2010.
У БОГАТИЋУ УСПОСТАВЉЕНА НОВА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА

ВЛАСТ УЗ ПОДРШКУ БИВШИХ РАДИКАЛА

Скупштинску већину формирали одборници ДС, СПО, Г17 плус, НС и три бивша одборника СРС. Социјалисти, Радикали и ДСС у опозицији. Ново општинско руководство најављује бржи развој
Августовски спокој питоме Јанкове Мачве ових дана накратко је заталасан политичком сменом локалне власти. На прошлонедељној седници Скупштине општине Богатић, дотадашња опозиција, коју су чинили одборници ДС, Г17 плус, СПО и НС, уз подршку три одборника који су напустили Одборничку групу Српске радикалне странке, обезбедила је надполовичну већину. Са скупштинском већином од 17 одборника, према 14, колико је остало коалицији која је до сада држала власт, на седници је смењено општинско руководство и изабрано ново.
Слободан Савић, дипломирани инжењер машинства, председник Општинског одбора ДС, нови је председник општине. Он сматра да је било крајње време да се промени досадашња власт у општини, јер Богатић годинама стагнира. Подвлачи да је за спор развој ове средине најодговорнији досадашњи председник општине, Раденко Петрић, који за 6 година, колико је био на челу општине, није покренуо развој и није направио помак за бољи живот грађана.
- У општини нема развоја, нема нових инвестиција, не отварају се нова радна места у производњи. Осим приватних трговина и радњи, које су по неког запослиле, овде у протеклој деценији није отворено ни једно ново радно место, а да није плаћено из буџетских средстава. Претходна власт аплицирала је за 3 - 4 пројекта из средстава Националног инвестиционог плана и ништа није искоришћено. Истина, почела је изградња пројекта канализације, али, осим главног колектора, ништа значајније није урађено - истиче Савић.
Како се досадашња власт односила према довођењу нових инвестиција, Савић као пример наводи компанију „БРМ“, која је купила „Алатницу“ ХИ „Зорка“ из Шапца, а била је заинтересована да свој капитал инвестира у Богатићу. Сличан је пример и изградња модерне регионалне депоније, коју граде градови Шабац и Сремска Митровица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa