Инфо

30. јун 2016.30. јун 2016.
СЕХА СВЕ ДАЉА ОД ШАПЦА?

Ad hoc одлуке важније од резултата?

Шабачка „Металопластика“ је резултатима заслужила СЕХА лигу. Регионална лига претходног лета је најавила да ће Србија и у сезони 2016/2017 имати 2 представника и да две најбоље екипе чека место у друштву екипа из бивше Југославије и гостију.
Славило се друго место јер су навијачи веровали да им, после 5 година, поново следе окршаји са: Загребом, Металургом, Вардаром. Међутим, како најављује „Спортски журнал“, све је ближа одлука да само један тим репрезентује Србију у СЕХИ, што би била „Војводина“.
Иако, већ неколико сезона, иза лиге стоји јак спонзор, свака сезона је доносила одређене организационе проблеме. Мађарски „Веспрем“ још током пролећа је најавио да ће напустити лигу у наредној (предстојећој) сезони, а и Рукометни савез Словеније није био сигуран да ће одобрити својим екиама да наступе. У таквој ситуацији, изгледало је да два места Србије неће бити спорна. Међутим, у међувремену „Веспрем“ ипак одлучује да настави надметање у СЕХА лиги, а и Словенци допуштају Цељу и Горењу да воде битке са регионалним ривалима. Истовремено, управа СЕХА лиге, искључила је могућност учешћа више од десет клубова. Математика је неумољива, а она каже да је преостало само једно слободно место (Веспрем, 2 хрватска тима, 2 македонска, 2 словеначка, Мешков из Белорусије, Татран из Словачке).
Што је до нас, ми смо урадили. Правила о броју учесника и предсавника сваке земље, писали су они. Ми смо заслужили своје место тамо, а учешће Металопластике било би значајно и за СЕХА лигу, али више ништа не зависи од нас ““ истакао је Драган Николић, доскорашњи председник клуба.
Наравно, све ово су незваничне информације. Покушали смо да ступимо у контакт са руководством лиге, али све што смо добили као одговор, у виду е маил поруке је: „све информације везане на надолазећу 2016/2017. сезону СЕХА - Газпром лиге, бити ће познате након сједнице управног одбора лиге. Јавности и медијима ће бити доступне информације на нашем њебу“.
Додатни проблем, у случају да Металопластика не буде део СЕХА лиге је организација нашег првенства И правило по коме се промене система морају најавити бар једну сезону раније.
Ово је време великих преокрета, изненађујућих одлука, а остаје нада да би из Загреба могли да нас изненаде одлуком која би била позитивна и која би поштовала правила и успехе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa