30. jun 2016.30. jun 2016.
SEHA SVE DALjA OD ŠAPCA?

Ad hoc odluke važnije od rezultata?

Šabačka „Metaloplastika“ je rezultatima zaslužila SEHA ligu. Regionalna liga prethodnog leta je najavila da će Srbija i u sezoni 2016/2017 imati 2 predstavnika i da dve najbolje ekipe čeka mesto u društvu ekipa iz bivše Jugoslavije i gostiju.
Slavilo se drugo mesto jer su navijači verovali da im, posle 5 godina, ponovo slede okršaji sa: Zagrebom, Metalurgom, Vardarom. Međutim, kako najavljuje „Sportski žurnal“, sve je bliža odluka da samo jedan tim reprezentuje Srbiju u SEHI, što bi bila „Vojvodina“.
Iako, već nekoliko sezona, iza lige stoji jak sponzor, svaka sezona je donosila određene organizacione probleme. Mađarski „Vesprem“ još tokom proleća je najavio da će napustiti ligu u narednoj (predstojećoj) sezoni, a i Rukometni savez Slovenije nije bio siguran da će odobriti svojim ekiama da nastupe. U takvoj situaciji, izgledalo je da dva mesta Srbije neće biti sporna. Međutim, u međuvremenu „Vesprem“ ipak odlučuje da nastavi nadmetanje u SEHA ligi, a i Slovenci dopuštaju Celju i Gorenju da vode bitke sa regionalnim rivalima. Istovremeno, uprava SEHA lige, isključila je mogućnost učešća više od deset klubova. Matematika je neumoljiva, a ona kaže da je preostalo samo jedno slobodno mesto (Vesprem, 2 hrvatska tima, 2 makedonska, 2 slovenačka, Meškov iz Belorusije, Tatran iz Slovačke).
Što je do nas, mi smo uradili. Pravila o broju učesnika i predsavnika svake zemlje, pisali su oni. Mi smo zaslužili svoje mesto tamo, a učešće Metaloplastike bilo bi značajno i za SEHA ligu, ali više ništa ne zavisi od nas ““ istakao je Dragan Nikolić, doskorašnji predsednik kluba.
Naravno, sve ovo su nezvanične informacije. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa rukovodstvom lige, ali sve što smo dobili kao odgovor, u vidu e mail poruke je: „sve informacije vezane na nadolazeću 2016/2017. sezonu SEHA - Gazprom lige, biti će poznate nakon sjednice upravnog odbora lige. Javnosti i medijima će biti dostupne informacije na našem njebu“.
Dodatni problem, u slučaju da Metaloplastika ne bude deo SEHA lige je organizacija našeg prvenstva I pravilo po kome se promene sistema moraju najaviti bar jednu sezonu ranije.
Ovo je vreme velikih preokreta, iznenađujućih odluka, a ostaje nada da bi iz Zagreba mogli da nas iznenade odlukom koja bi bila pozitivna i koja bi poštovala pravila i uspehe.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa