Инфо

14. октобар 2010.14. окт 2010.
ПРОЈЕКАТ ЗА РАЗВОЈ ЗДРАВИХ НАРАШТАЈА

РАСТИ ЗДРАВО

Прошлог уторка у шабачкој Градској управи одржана конференција за новинаре на којој је представљен заједнички пројекат Спортског савеза града Шапца, Канцеларије за младе, Удружења педагога физичке културе и Завода за јавно здравље под називом “Расти здраво“. Генерални покровитељ ““ Град Шабац
Од понедељка 18. октобра у свим шабачким вртићима и основним школама почеће реализација пројекта “Расти здраво“. Програм је прилагођен деци узраста од 6 до 8 година и подразумева развој основних физичких вештина које су препоручене као припрема за каснији одабир спорта. За реализацију прве фазе, из буџета града, биће издвојено око 400.000 динара месечно, док је програм за све заинтересоване малишане бесплатан.
Градска управа се одлучила да буде генерални покровитељ овог пројекта који има за циљ побољшање здравственог стања деце, уочавање деформитета и мана приликом развоја и њихово спречавање или кориговање. Затим, од изузетног је значаја, што ће за реализацију ових програма бити упослено деветоро младих људи који се налазе на списку Националне службе за запошљавање. Услед недостатка адекватног простора где би се сва деца окупила на једном месту, активности ће се обављати у школским салама. Овај пут нису изостављена ни деца са сеоског подручја, јер ће и у њиховим школама бити организован исти програм ““ истакао је Начелник за друштвене делатности Небојша Зеленовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa