Инфо

21. октобар 2010.21. окт 2010.
ДР ЖИВКО ТОПАЛОВИЋ - НЕКАД И САД

РОЂЕН КАО ОПОЗИЦИОНАР

У серији текстова под насловом „ Где су, шта раде“, „Глас Подриња“ доноси приче о људима који су својом делатношћу допринели развоју овог краја ( 10 )
Живко Топаловић, за себе каже да је рођен као опозиционар и да се у младости борио против свих неправилности у друштву и томе остао доследан до данашњих дана. Упоредо је студирао медицину и стоматологију, ово друго специјализирао и постао један од угледнијих доктора у тој области. Уз Вука Драшковића, био је један од водећих чланова Српског покрета обнове, председник странке у Шапцу, републички и савезни посланик. Сада није политички активан али прати све шта се дешава са намером да једног дана, можда и у скорој будућности, оснује са истомишљеницима странку или покрет који ће се пре свега залагати за достојанственији и лепши живот нарочито у својој средини. Овај човек немирног духа много тога зна и памти па тако и припрема књигу у којој ће обелоданити истину о крађи избора, „лек специјалису“, издаји и зашто СПО није тада у Шапцу па и Србији дошао на власт.
Рођен је 1939. године у Липолисту, где је похађао први разред основне школе коју је потом завршио у Шапцу, и полугимназију, у Београду почео у зуботехничкој а завршио је у Сарајеву, тамо и уписао медицински факултет и после прве године прешао у Београд где је упоредо студирао медицину и стоматологију. Када је био на петој медицине, родио му се први син, тако да је завршио само стоматологију, касније специјализирао болести уста. Највећи део радног века провео је у шабачком медицинском центру а 1994. године је дао отказ у знак протеста.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa