2. novembar 2017.2. nov 2017.
SAOPŠTENjA ZA JAVNOST INICIJATIVE SELO-GRAD

Lažni predstavnici seljaka u Skupštini Srbije

Narodna seljačka stranka ne zastupa interese seljaka, što pokazuje i delovanje njenog predsednika Marijana Rističevića u Narodnoj skupštini. Dok predsednici odbora njegove stranke širom Srbije dele sudbinu nas poljoprivrednika, Rističević se u parlamentu bavi svim drugim osim problemima seljaka. A problemi su: neisplaćene subvencije, šteta od suše, nekontrolisan uvoz bez jasnog plana, posebno kukuruza, monopolisti, otkup stoke, voća...
Mi u Inicijativi Selo-grad neprekidno ukazujemo na ove teme, ali ih oni koji treba da se bave njima, ignorišu. Čak smo doprli i do ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji nam je javno obećao isplatu subvencija i nije održao reč.
Izašao sam iz Ujedinjene seljačke stranke čim je njen predsednik postao narodni poslanik i zaboravio interese seljaka. Tako ni danas, oba predstavnika seljaka u Skupštini Srbije, osim što imaju lep naziv stranaka, nisu u poslaničkim klupama da bi brinuli o interesu sela, već isključivo o opstanku Srpske napredne stranke na vlasti. Još je apsurdnije što dva poslanika SNS-a iz Šapca, koji vrlo dobro znaju tešku situaciju seljaka, nisu sazvali nijednu konferenciju za novinare na kojoj bi se o tome razgovaralo, već se bave klevetama i spletkama.
Dok je Inicijativa Selo-grad održala na desetine konferencija za novinare na temu poljoprivrede, na kojoj je upozoravala na sve teže stanje u selu i tražila rešenje, Vlada Srbije i navodni predstavnici seljaka svojim nečinjenjem urušavaju kompletan agrar, što ima nesagledive posledice za sve građane Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa