9. novembar 2017.9. nov 2017.
MEĐU 12 PREDLOGA BIRAJU PRIORITETE
NAKUČANI:

MEĐU 12 PREDLOGA BIRAJU PRIORITETE

U Nakučanima je prošlog ponedeljka održan sastanak gradonačelnika i predstavnika Grada sa meštanima Sinoševića i Nakučana. Oni su razgovarali o glasanju koje je zakazano za 3. decembar, na kom će meštani odlučivati kako će biti potrošen novac iz budžeta njihovih mesnih zajednica i o projektima koji će biti na glasačkim listićima.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović je poručio da želi da čuje sve predloge meštana i da je otvoren za njihove ideje.
-Mi ovde ne govorimo o politici, nego o životu. O stvarni potrebama žitelja ova dva mesta i predlozima koji treba da unaprede njihov kvalitet života. Odluka, kojom smo omogućili meštanima seoskih i prigradskih mesnih zajednica da glasaju kako će biti potrošen novac od poreza na imovinu koji je uplaćen u njihovom mestu, je jedinstvena u Srbiji. Verujem da će probuditi novu energiju, kazao je gradonačelnik.
On je predočio da je naplata poreza na imovinu tri puta veća od kada se sprovodi odluka da se taj novac vraća nazad u seoske i prigradske mesne zajednice i da ljudi žele da plate porez ako vide kako se njihov novac troši i zato, kaže, očekuje naredne godine još veću naplatu.
Prodan Panić je ovlašćeni predlagač grupe građana koja se okupila u Nakučanima da bi predložila svoje projekte za investiranje novca od poreza na imovinu.
Njihovi predlozi su da se novac investira u šljunčenje puta Lazin dućan-Brod i malske puteve, da se proširi mreža ulične rasvete. Jedan deo sredstava predložili su da se izdvoji za pomoć izgradnji parohijskog doma, završetak uknjižbe dela groblja i završetak kapele na groblju.
Predloge za trošenje novca u Nakučanima podneo je i Savet Mesne zajednice “Nakučani”.
Njihov plan je da se novac potroši za završetak projekta za proširenje groblja, završetak svlačionica za FK “Rankovac”, izgradnju parohijskog doma, šljunčenje i renoviranje seoskog doma i prostorija mesne zajednice.
Sve predloge projekata možete pogledati ovde.
Meštani Nakučana imaju blizu 800 000 dinara u budžetu, među brojnim predlozima biraće prioritete koji u zbiru ne koštaju više od raspoloživog iznosa.
Za trošenje novca od poreza na imovinu koji je prikupljen u Sinoševiću (789.504 dinara) predlozi su stigli od Saveta Mesne zajednice “Sinošević.
Osvetljenje oko spomenika, sređivanje ograde pored puta, postavljanje klupa i klackalica, sređivanje Doma kulture i rešavanje imovinsko-pravnog statusa centra sela su predlozi MZ Sinošević o kojima će se građani ovog mesta izjašnjavati 3. decembra.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa