Berza

 • aero 830 ▼ -1,19%
 • coka 9.707 ▼ -2,93%
 • dinnpb 4.000 ▲ 7,93%
 • dnos 2.400 ▲ 4,35%
 • enhl 683 ▼ -2,43%
 • hmbg 750 ▲ 12,61%
 • impl 3.350 ▲ 4,33%
 • kmbn 3.241 ▲ 1,28%
 • kmbnpb 1.350 ⚫ 0,00%
 • niis 685 ▲ 0,29%
 • puue 156 ▼ -3,11%
 • rmbg 29 ▲ 16,00%
 • stup 5.904 ▼ -0,05%
(9. novembar 2017.)
OŠ “VUK KARADžIĆ” PROSLAVILA 130 GODINA POSTOJANjA

Veliki je izazov održati tradiciju

Ponosni na jubilej ali svesni obaveze i odgovornosti koje bogata tradicija nameće današnjim generacijama. Opremanje škole i uvođenje novih nastavnih metoda neki od načina realizacije ideje da kao obrazovna ustanova pruže najbolju podršku budućim naraštajima
Veliki je izazov održati tradiciju
Prošlog utorka u Šabačkom pozorištu priredbom učenika obeležen je 130. rođendan šabačke OŠ “Vuk Karadžić”. Centralnom događaju su prethodile različite sportsko/umetničke aktivnosti, a o dosadašnjim uspesima i planovima za budućnost za “Glas Podrinja” govorio je direktor ove obrazovne ustanove Dragoslav Pavlović.
-Ponosnosimo se jubilejom, ali smo svesni obaveze i odgovornosti koje nameće ovako druga tradicija. Konstantnim radom na opremanju škole kao i uvođenjem novih nastavnih metoda trudimo se da i dalje budemo o ostanemo škola koja je pre svega dobra podrška budućim naraštajima. Koliko smo do sada bili u tome uspešni govore nagrade koje su naši učenici doneli sa velikog broja takmičenja- navodi Pavlović.
Kada već govorimo o takmičenjima trebalo bi istaći podatak da je “Vukovoj” školi ove godine pripala čast da organizuje i Republičko takmičenje iz geografije. Tom prilikom u ovoj obrazovnoj ustanovi boravilo je 500 učesnika iz cele Srbije, a o uspešnosti organizacije svedoče brojne pohvale, koje su po Pavlovićevim rečima stizale sa svih strana.
- Bila je to velika odgovornost, pogotovo što smo mesec dana ranije bili domaćini okružnog i opštinskog takmičenja. No, po svemu sudeći smo uspeli i tom prilikom pokazali koliko smo složni i organizovani kao kolektiv - objašnjava Pavlović.
Upravo složnost i organizovanost kolektiva u saradnji sa roditeljima, ali i nadležnim gradskim i republičkim institucijama doveli su do toga da ova škola postane jedna od najbolje opremljenih u gradu.
-Za dobru opremljenost škole zaslužni su pre svega roditelji i nastavnici, odnosno učitelji, koji svojim aktivnostima i dobrom saradnjom sa roditeljima doprinose obezbeđivanju sredstava koja ulažemo u opremanje i održavanje škole. Značajna količina sredstava je obezbeđena učešćem škole i angažovanjem nastavnika u projektu od nacionalnog značaja FOOO “Druga šansa”- objašnjava Pavlović, i dodaje da je za funkcionisanje škole bitna saradnja sa Školskom upravom Valjevo i Odeljenjem za društvene delatnosti Grada Šapca, kao i gradskim ustanovama kulture i brojnim udruženjima.
Posebno ponosni na činjenicu da njihova škola ima elektronski dnevnik, koji već dve godine omogućava roditeljima da imaju uvid u postignuća njihove dece, a nastavnicima i upravi škole daje jasnu sliku o tokovima nastavnog procesa, u OŠ “Vuk Karadžić” tvrde da će i ubuduće nastaviti sa opremanjem škole i brigom o bezbednosti i benefitima učenika i radnika.
Uspeh od međunarodnog značaja
-Veliki uspeh od međunarodnog značaja ostvaren je kad je Tim za projekte naše škole osvojio sredstva na konkursu Organizacije koja je zadužena za saradnju i povezivanje škola iz centralne Evrope, a projekat “Godine su samo broj” , posvećen socijalnoj inkluziji starijih sugrađana Grada Šapca, članova Gerontološkog kluba, već se uveliko realizuje- ističe direktor OŠ “Vuk Karadžić”.
B. R.

Najnoviji broj

22. avgust 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa