30. novembar 2017.30. nov 2017.
AMBICIJA FINALNI TURNIR
VATERPOLO - ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

AMBICIJA FINALNI TURNIR

Vaterpolisti Šapca igrali su F4 Kupa Srbije prethodne, a to žele i ove godine. Želju da ih u tome spreče imaju Kragujevčani, no kako su Šapčani domaćini, svakako kvalitetniji, oni bi morali i da se pitaju na toj utakmici
Nema poznavaoca vaterpola u Srbiji koji u nabrajanju četiri najkvalitetnija tima ne bi među njih smestio i VK “Šabac”, svakako uz beogradske rivale i “Vojvodinu”. Rezultati to svakako opravdavaju, a tako posmatrano, Šapčanima je mesto i na završnici Kupa Srbije. Žreb je ovaj put četvrtfinale doneo u Šabac, a poslednja prepreka na put ka F4 su sportski prijatelji iz Kragujevca, igrači “Radničkog”. Duelom u Beogradu Šapčani su, što se kalendarske godine tiče, okončali A2 ligu i potpuno su posvećeni završnici Kupa.
“Radnički” je pre samo tri godine igrao finale Kupa šampiona, pre četiri osvojio LEN kup, pre dve se radovao u Kupu Srbije. Nosili su njegovu kapicu: Filipović, Udovičić, Burić, Zloković, no kako su brzo dospeli do vrha, tako je usledio i pad, te je ekipa na novom početku u ovim trenucima. Krenuli su od Prve B lige, sada su u Prvoj A, predvodnik je prošlogodišnji centar Šapca Aleksa Manić. Šabac ima teret favorita, ali ni taj teret, s obzirom na kvalitet, ne sme biti pretežak.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa