Info

14. decembar 2017.14. dec 2017.
Renovirana hala Šabačke gimnazije

Bolji uslovi za šabačke učenike i sportiste

Posle 30 godina rada, hala Šabačke gimnazije je dobila novo ruho. Radove je finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. U renoviranje je uloženo trideset miliona dinara. O rekonstrukciji hale, direktorka Marijana Isaković nam je rekla:
-Danas sam izuzetno zadovoljna jer je moj veliki san ostvaren. Naime, posle trideset godina su urađeni značajni građevinski radovi na našoj hali koja je kuća ne samo učenika Šabačke gimnazije već i svih značajnih sportskih klubova. Iza nas je ogroman posao. Sve izgleda veličanstveno zato što je sastojak ove građevine ljubav. Na svemu su radili i oko svega se trudili sadašnji i bivši učenici Šabačke gimnazije i na taj način smo odužili dug gradu i školi koja nas je sve obeležila. U hali je urađena kompletna rekonstrukcija od kanalizacione, vodovodne mreže do led osvetljenja, promene stolarije, hoblovanja parketa. Dve male sale koje dugo nisu korišćene su osposobljene za rad tako da mi sada imamo osim ove sale u kojoj se nalazimo još dve manje za neke sportove koji mogu da se u manjim prostorima održavaju, istakla je direktorka.
Predstavljena je i sportska reprezentacija gimnazije.
-Jako nam je drago što nam je ovo omogućeno i što smo dobili novu halu i novi prostor i mislim da ćemo od sada dosta bolje raditi i više se baviti aktivnostima, deca koja nemaju priliku da se bave sportom imaće baš ovde priliku jer gimnazija je mesto koje želi da pomogne svima, pruži svoj deci prostor – podelila je sa nama utiske sa nama Tijana Šainović karatistkinja i učenica treće godine Šabačke gimnazije.
Anđela Karić, sportistkinja i učenica treće godine kaže da uz pomoć sale koja se renovirala sada mogu da se spreme za predstojeća takmičenja, te da u periodu pred nama ostvare još veći uspeh nego prethodne godine i što bi rezultiralo ostvarenjem ideje da se u obnovljenoj sali sledeće godine zaigra evropska liga.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa