4. januar 2018.4. jan 2018.
NOVI POČETAK – TITULA CILj
FK “HAJDUK STANKO” – JESENjI ŠAMPION MOL “MAČVA”

NOVI POČETAK – TITULA CILj

Fudbalski kolektiv iz Crne Bare stres ispadanja u niži rang prevazišli mirno, a nova uprava kao kombinacija stare i nove, postavila tim na stabilne osnove. Uz dobar rad trenera, povratak u Okružnu ligu je već sada jako blizu. Cilj titula i pobede uvek, ističu u klubu
Neuspeh i pad kluba u niži rang veliki je izazov za opstanak svakog sportskog kolektiva, a naročito je opasnost izražena u klubovima koji igraju niže rangove. Iako je tokom jeseni 2016. Godine “Hajduk Stanko” bio čak i lider Okružne lige, u maju 2017. Ispadanje je postala klupska realnost. Neminovno je tim morao krenuti u novi početak.
- Sve je prošlo znatno mirnije nego što se očekivalo. Izabrali smo Predraga Šokčanića za predsednika, a uz zadržavanje starih članova, on je u klub doveo nove. Postavili smo jasne ciljeve, precizan plan rada, a ubrzo su počeli da se javljaju ljudi iz sela i okoline kako bi finansijski pomogli. Napravili smo veliku stvar angažovanjem Dejana Jurišića za trenera. Krenuli smo na pravi način i evo rezultata – rekao je član uprave Goran Ostojić.
“Hajduk Stanko” se od starta nametnuo kao pretendent za titulu, a kako je vreme odmicalo rezultati su postajali sve stabilniji, forma bolja, a prednost u odnosu na ostale izraženija. Tim je jednom izgubio u ligi, uz 13 pobeda, a u finalu Kupa OFS Bogatić bolji je bio “Mladi Borac” ekipa iz višeg ranga. Gol razlika je 65:11, a trener Jurišić je i najbolji trener Opštine Bogatić u tradicionalnom izboru.
- Nije nam nametnut imperativ prvog mesta, već povratak naših mladih igrača i stvaranje jakog tima. Kako je vreme odmicalo bili smo sve bolji i sada je neskriveni cilj viši rang. Zajedno u prvenstvu i Kupu postigli smo 83 gola, a primili svega 12 na 17 utakmica. To dovoljno govori o dominaciji, a naglasio bih golgeterski trio Đonlić, Tovilović, Ilić koji su zajedno postigli 60 golova – ističe trener Jurišić.
- Uz dobre rezultate, ističem da smo odradili kompletan trenažni program predviđen pred start sezone, iako je reč o amaterskom klubu, svi igrači dolaze na treninge. Tokom godine smo postavili osvetljenje na teren čime smo u grupi svega nekoliko ekipa u Okrugu. Na tabeli smo ubedljivi lideri, no osim titule želimo što više bodova i svakog poštujemo, ali samo o pobedi mislimo, bez poštede protivnika, bez dogovora, kalkulacija, svom snagom do kraja – dodaje Ostojić.
U klubu ističu da niko od igrača nije tražio ispisnicu, a novi članovi su Belovuković (FK “Zeka Buljubaša”) i Stevan Jovanović (FK “Mladi Borac”), dok se od proleća u ekipu vraća posle duge pauze i Aleksandar Todorović koji je krajem prethodne sezone pretrpeo tešku povredu kolena. Pripreme startuju početkom januara.
TABELA: 1. HAJDUK STANKO 39; 2. Gorki 32; 3. Drina (B) 26: 4. Napredak (MB) 24; 5. OFK Šabac 24; 6. Milicionar (B) 22; 7. Premijer (B) 20; 8. Budućnost (PD) 19; 9. Proleter 16; 10. Omladinac 15; 11. Cer 15; 12. Torpedo 14; 13. Budućnost (Z) 12; 14. Mladost (MM) 12; 15. Sloga (D) 1.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa