Info

1. februar 2018.1. feb 2018.
Svojom školom na titulu

Svojom školom na titulu

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin nedavno je izneo ideju o ponovnoj organizaciji domaće Srpske lige klubova kakve u tom obliku nema od 2007. godine. Faktički branilac titule “Mačva” svesrdno podržava ideju i planira borbu sa svojom školom
Pre gotovo 11 godina, trijumfom protiv Loznice u prepunoj hali “Zorka” bokseri šabačke “Mačve” postali su šampioni Srbije. Niko nije slutio tog proleća da će uslediti decenijska stanka sa ekipnim takmičenjima i nekoliko neuspešnih pokušaja u različitim formatima. Kako bi se vratila popularnost plemenitoj veštini i kako bi se afirmisali domaći bokseri, Nenad Borovčanin, prvi čovek BSS nagovestio je osnivanje lige sačinjene samo od domaćih klubova, a svesrdnu podršku ideji dala je i šabačka “Mačva”.
- Svim srcem želimo da liga oživi i da mi praktično branimo titulu. Ukoliko nas Grad podrži kao što je uvek činio, ne samo da ćemo učestvovati, nego i nastupiti sa ambicijom titule. Naglašavam da će nas isključivo predstavljati naši seniori, potekli iz našeg kluba, nećemo dovoditi bilo koga za Ligu. Joksimović, Aličić, Mijailović, Stanković, Mitrović, Polić, Cvetković, Dragićević su naši aduti ako liga startuje. Boks se ovde voli i mi želimo da ga vratimo na velika vrata – rekao je direktor kluba Dragan Petrović.
Dok se čeka rasplet oko ideje koju je izneo Borovčanin, “Mačva” se priprema na Starom Gradu. Pod rukovodstvom Slobodana Mitrovića i Miladina Pejkića radi 20 boksera, a prvo važno takmičenje koje sledi je Pojedinačno prvenstvo Srbije u Jagodini (20–24. februara). Klub će, kako sada stvari stoje, voditi jednog mladog borca i četiri seniora. Prethodna sezona je bila uspešna, kažu u klubu, a osvojeno je osam zlata, jedno srebro i bronza na pojedinačnim prvenstvima Vojvodine i Srbije.
BK “Mačva” organizuje i besplatnu obuku svih dečaka od 9 do 18 godina. Treninzi su svakog dana od 10 i 17 sati u sali na Starom gradu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa