1. februar 2018.1. feb 2018.
Podnar na kormilu šampiona

Podnar na kormilu šampiona

Posle burnog perioda u redovima šampiona, vreme je za borbu na parketu. Posle dva meseca sledi nastavak Super lige. Tim će predvoditi Tanja Podnar, a ambicije ostaju nepromenjene
Prethodnih mesec dana bilo je mnogo priče o dešavanjima van terena, a sada je vreme da se šampion vrati na “bojište” i tamo nastavi put kojim je krenuo tokom jesenje polusezone. Vetrovi duvaju svugde, ali ako se jedra usmere na pravu stranu, oni postaju saveznik. “Kormilar šampionskog broda“ 2018. godine biće doskorašnji pomoćnik i nekadašnja igračica kluba Tanja Jaza Podnar. Pred njom je veliki izazov, prepreke rivala motivisanih imenom šampionki, ambiciozna trojka koja prati Šapčanke, “Naisa”, “Kikinda” i “Bekament”, ali kako ističe, sigurno da ne bi prihvatala odgovornost da ne veruje u uspeh.
Pohod na oba domaća trofeja nastavlja sa delimično izmenjenim timom. Klub je napustila samo Nataša Atanasković, ali se zato na raspolaganju nalazi ponovo Stanisavljević, pridošlica iz Bora, juniorska reprezentativka i kandidat za seniorsku reprezentaciju, levo krilo, Aleksandra Stamenić, kao i iskusna Suzana Ćubela, levi bek nekadašnja reprezentativka. Ćubela je u dosadašnjoj karijeri nastupala za Zaječar, Jagodinu, Naisu, Svilajnac, a igrala je i u Danskoj, odnosno Mađarskoj. U rukovodstvu “Medicinara” navode da su blizu realizacije angažmani još jedne iskusne igračice sa internacionalnim iskustvom i rukometašice iz domaće lige. Podnar i njen pomoćnik Dejan Šobić ne računaju na Anu Kačarević, odnosno Anu Tomković.
- Njih dve su i zvanično suspendovane po disciplinskom pravilniku kluba zbog razgovora sa drugom ekipom bez našeg znanja iako su pod ugovorom. Sve obaveze prema njima su izmirene, ne želimo da ih pustimo u bilo koji od domaćih klubova, a možemo da razgovaramo samo o odlasku u inostranstvo, uz naravno obeštećenje. Za sada su one naše rukometašice pod suspenzijom – precizira predsednik kluba Dejan Pavlović.
U novoj godini ekipa se vraća “kući”, u salu Gimnazije gde su osvojene istorijska titula i dosadašnji trofeji. Raspored na startu nastavka ide na ruku “Medicinara”, forma ekipe će biti građena kroz mečeve gde je šabački klub apsolutni favorit, kao što je prvi meč, u subotu od 18 sati, protiv beogradskog “Voždovca”. Nedelju dana kasnije sledi gostovanje “Junioru” u Beogradu, a potom, posle vikenda pauze, “medicinarke” će dočekati “Bor”. Uz prvenstvo, dva koraka Šapčanke deli i od četvrtog uzastopnog trofeja u Kupu Srbije – region “Centar”.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa