5. april 2018.5. apr 2018.

Vaskršnja prodajna izložba učenika

U susret predstojećem prazniku Vaskrsu, u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” organizovana je prodajna izložba radova učenika. Ideja je potekla od strane učenika na časovima građanskog i likovnog vaspitanja, a imala je za cilj da se uredi školsko dvorište.
- Izuzetno je velika posećenost što nas čini zadovoljnim i pokazuje da su učenici odlično osmislili prodajnu izložbu. Oni konkretno imaju želju da se u školskom dvorištu instaliraju klupe za sedenje u vreme velikog odmora. Prelepo je videti na ovako lepom danu puno i dece i roditelja. Primetio sam da ima i onih koji su sa strane došli i zastali da vide ovaj divan ambijent. Vođeni ovako dobro organizovanom izložbom od strane učenika, roditelja i nastavnika, planiramo da ih bude još - istakao je direktor OŠ “Vuk Karadžić” Dragoslav Pavlović.
Spremno i sa puno entuzijazma školski kolektiv i roditelji su prihvatili incijativu mališana, koja je uspešno realizovana.
Ovo je naša prva zajednička izložba, za prvake posebno zadovoljstvo i oni su uživali u svemu ovome kao što ste mogli da vidite. Moram da pohvalim roditelje učenika koji su se zaista angažovali – istakla je Snežana Popović, učiteljica.
Na časovima likovne kulture došli smo na ideju da bi bilo dobro da imamo klupe u dvorištu, da ga obogatimo i da učenici mogu više vremena da provode tamo. To nam je bila neka prvobitna zamisao. Imamo plan da u okviru školskog dvorišta obnovimo poligon koji smo uradili prethodne godine i oslikamo mural. Klupe bi tada bile kruna dvorišta. Osnovna ideja je bila da napravimo nešto lepo i kreativno da pozovemo roditelje, drugare, rođake i komšije da kupe ono što smo mi napravili i na taj način dođemo do novca za školske klupe – navela je Ana Ivković, nastavnica likovne kulture i građanskog vaspitanja.
Folklorna sekcija škole vođena učiteljicom Tanjom Đukić i školski hor, predvođen Snežanom Tibor Šalaj, nastupima začinili su izložbu i zabavili prisutne. Mališani nisu krili oduševljenje učešćem u izradi i prodaji svojih kreativnih rukotvorina. Pokazali su da uz malo truda, zalaganja i mašte sve je moguće.
- Većina nas je pravila dekupaž na staklenim teglama ili flašama. Bilo je potrebno oko dva školska časa da napravimo predmete. Neko je imao svoju ideju, a nekom je pomogla nastavnica – rekao je Jokić Ognjen, učenik.
-Meni je ovo odlično i organizacija je super, svi su radili uporno. Svi su radovi lepi i ima raznih radova i predivno je – rekla je Valentina Pandurović, učenica.
- Došlo je puno naših drugara i njihovih roditelja. ovo nam je značilo jer hoćemo da uradimo nešto za našu školu – podelila je sa nama Elenor Natali, učenica.
- Nastavnica likovnog nas je uključila u rad. Imali smo temu “Uskrs” i pravili smo šta želimo. Napravila sam teglicu od vunice sa zekom i pomogla mi je mama – navela je Ivana Malbaški, učenica.
- Fantastično je bilo. Pravili smo čestitke i prodali smo mnogo radova i prikupili dosta para - rekao je Todor Marković, učenik.
Da je Vaskrs najdraži praznik za decu pokazali su i učenici OŠ “Janko Veselinović”, koji su organizovali tradicionalnu “Vaskršnju izložbu” na kojoj su prodavali svoje rukotvorine. Sredstva prikupljena od prodaje iskoristiće za nabavku nastavnih sredstava, kao i prethodnih godina.

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa