28. jun 2018.28. jun 2018.
GRADONAČENIK ŠAPCA DANAS U ISTANBULU

Savet Evrope razmatra pritiske na lokalne samouprave

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prisustvuje današnjoj konferenciji Komiteta za monitoring Saveta Evrope koja se organizuje u Istanbulu.
Konferenciji u Instanbulu prisustvuju i predstavnici opština Paraćin i Čajetina koji su zajedno sa predstavnicima našeg grada uputili poziv Komitetu da utvrdi činjenice o stanju lokalne demokratije u Srbiji, imajući u vidu probleme kojima su izložene one samouprave koje nisu pod vlašću Srpske napredne stranke.
Zelenović je podsetio da je razlog pokretanja inicijative opština Paraćin i Čajetina i grada Šapca nejednak tretman lokalnih samouprava u Srbiji.
- Ovim dokumentom se ukazuje na katastrofalno stanje u lokalnim samoupravama u Srbiji, na neprijatnosti, pritiske, pretnje i nezakonite radnje kojima su izložene lokalne samouprave čiji čelnici nisu po volji Srpske napredne stranke. U Gradu Šapcu smo apsolutno nezadovoljni načinom na koji se novac deli lokalnim samoupravama. Od 2012. godine budžetu grada Šapca zakinuto je 12 miliona evra. To bi završilo u infrastrukturi, putevima, vodovodu, kanalizaciji i sveukupnom razvoju grada. Mi taj novac nemamo, ali i pored svih opstrukcija i pritisaka, Grad Šabac se sprema za novi investicioni ciklus, rekao je gradonačelnik Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa