Инфо

Берза

  • aero 1.122 ▲ 0,09%
  • impl 3.003 ▲ 0,10%
  • kmbn 2.186 ▲ 0,41%
  • lklg 900 ▼ -0,11%
  • mtlc 2.018 ▲ 0,40%
  • niis 683 ▼ -0,15%
  • sjpt 149 ▲ 4,93%
(28. јун 2018.)
ОДРЖАНА ПРВА „ОЛИМПИЈАДА НАДА“

Кроз игру до медаља

Кроз игру до медаља
Протекле суботе шабачки Трг био је домаћин будућих олимпијаца. Они тренутно још не иду у школу, не знају ни којим спортом ће се бавити, али су на најбољем путу да постану, ако не професионални спортисти, сигурно здрави људи.
Школица спорта „Здрави и фит клинци“ организовала је прву „Олимпијаду нада“. Подржала их је Предшколска установа „Наше дете“, најмлађи тим „Металопластике“ са тренером Бојаном Николајевићем и зумба клуб „Кико-М“.
Више од стотину деце показало је своје вештине на полигону спретности. Сви су добили дипломе, а они који су били мало спретнији од других и медаље.
Следећи овакав сусрет, али са много више учесника, планиран је за септембар. На њих ће бити позване друге школице спорта са територије целе Србије.
-Не постоји такмичење за школице спорта било да су државне или приватне. Деца само тренирају, а немају прилику да се такмиче. Поента школица спорта је, између осталог и да се прави темељ за касније бављење спортом, али и да се буди такмичарски дух код деце, а то је немогуће без такмичења. Циљ нам је да ово такмичење заживи и да се сваки пут организује у другом граду, да деца поред тренинга могу и да путују, упознају се и друже са другом, децом, каже Владимир Пантелић, главни тренер Школице спорта „Здрави и фит клинци“ и дугогодишњи репрезентативац у кајаку.
Школица спорта „Здрави и фит клинци“ постоји три године и ради по тера-бенд програму који је Новак Ђоковић донео у Србију, а који је обавезан у вртићима у Немачкој. Са децом раде лиценцирани тренери, а поред превениције криве кичме, равних табана, гојазности, развија и моторичке способности и координацију код најмлађих, а подстиче и њихову машту. Док беже од имагинарних змајева и јашу замишљене коње деца вежбају све групе мишића неопходне за њихов правилан раст и развој.
-Раније се вежбање са децом заснивало на „сувим“ вежбицама у сали, где деци после 15 минута буде досадно. Ми сада радимо цео програм гимнастике кроз игру, а деца нису ни свесна да вежбају. Намењено је деци од три до десет година, али већ са осам могу да се усмере на неки спорт. Сарађујемо са доста спортских клубова и водимо децу код њих да се упознају са спортовима, објашњава Пантелић.
Програмом ове школице спорта обухваћени су базични спортови: пливање, атлетика, гимнастика, а од ове године увели су и школицу скијања.

Најновији број

17. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa