28. jun 2018.28. jun 2018.
Kroz igru do medalja
ODRŽANA PRVA „OLIMPIJADA NADA“

Kroz igru do medalja

Protekle subote šabački Trg bio je domaćin budućih olimpijaca. Oni trenutno još ne idu u školu, ne znaju ni kojim sportom će se baviti, ali su na najboljem putu da postanu, ako ne profesionalni sportisti, sigurno zdravi ljudi.
Školica sporta „Zdravi i fit klinci“ organizovala je prvu „Olimpijadu nada“. Podržala ih je Predškolska ustanova „Naše dete“, najmlađi tim „Metaloplastike“ sa trenerom Bojanom Nikolajevićem i zumba klub „Kiko-M“.
Više od stotinu dece pokazalo je svoje veštine na poligonu spretnosti. Svi su dobili diplome, a oni koji su bili malo spretniji od drugih i medalje.
Sledeći ovakav susret, ali sa mnogo više učesnika, planiran je za septembar. Na njih će biti pozvane druge školice sporta sa teritorije cele Srbije.
-Ne postoji takmičenje za školice sporta bilo da su državne ili privatne. Deca samo treniraju, a nemaju priliku da se takmiče. Poenta školica sporta je, između ostalog i da se pravi temelj za kasnije bavljenje sportom, ali i da se budi takmičarski duh kod dece, a to je nemoguće bez takmičenja. Cilj nam je da ovo takmičenje zaživi i da se svaki put organizuje u drugom gradu, da deca pored treninga mogu i da putuju, upoznaju se i druže sa drugom, decom, kaže Vladimir Pantelić, glavni trener Školice sporta „Zdravi i fit klinci“ i dugogodišnji reprezentativac u kajaku.
Školica sporta „Zdravi i fit klinci“ postoji tri godine i radi po tera-bend programu koji je Novak Đoković doneo u Srbiju, a koji je obavezan u vrtićima u Nemačkoj. Sa decom rade licencirani treneri, a pored prevenicije krive kičme, ravnih tabana, gojaznosti, razvija i motoričke sposobnosti i koordinaciju kod najmlađih, a podstiče i njihovu maštu. Dok beže od imaginarnih zmajeva i jašu zamišljene konje deca vežbaju sve grupe mišića neophodne za njihov pravilan rast i razvoj.
-Ranije se vežbanje sa decom zasnivalo na „suvim“ vežbicama u sali, gde deci posle 15 minuta bude dosadno. Mi sada radimo ceo program gimnastike kroz igru, a deca nisu ni svesna da vežbaju. Namenjeno je deci od tri do deset godina, ali već sa osam mogu da se usmere na neki sport. Sarađujemo sa dosta sportskih klubova i vodimo decu kod njih da se upoznaju sa sportovima, objašnjava Pantelić.
Programom ove školice sporta obuhvaćeni su bazični sportovi: plivanje, atletika, gimnastika, a od ove godine uveli su i školicu skijanja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa