28. jun 2018.28. jun 2018.
SVE IZGLASANO BIĆE REALIZOVANO
PREDSTAVNICI GRADSKE UPRAVE POSETILI GORNjU RUMSKU I VOLUJAC

SVE IZGLASANO BIĆE REALIZOVANO

Predstavnici Gradske uprave posetili su protekle sedmice Gornju Rumsku i Volujac, gde je u toku šljunčenje puteva, izglasano na referendumu u decembru. Putevi povezuju više njiva, prohodnost je neophodna, te je iz tog razloga, njihovo uređivanje domaćinima iz oba sela prioritetno,
Za šljunčenje u Rumskoj predviđena je potrošnja 360 kubika kamena, a prema rečima Brane Popovića, zamenika Saveta Mesne zajednice “Gornja Rumska” projekti su meštanima od izuzetnog značaja.
- Zahvalni smo na pruženoj mogućnosti da mesto u kojem živimo učinimo boljem. Za sada su nam putevi prioritet. U budućnosti ćemo se dogovoriti na šta ćemo potrošiti predviđenih 600.000 dinara. Dom kulture je u fazi raspadanja, stoga bi njegova rekonstrukcija mogla biti sledeći predlog – istakao je Popović.
Meštani Volujca su 600.000 dinara uložili u svrhe popravljanja malskih puteva, a iznos sa kojim će ove godine raspolagati mogao bi prema rečima Jelene Topalović Petrović, pomoćnice gradonačelnika, da bude još veći.
- Svedoci smo realizacije onoga što su izglasali meštani Volujca prošle godine. Naravno, iznos kojim će oni raspolagati ove godine, mogao bi da bude još veći ukoliko naši sugrađani budu redovno plaćali porez na imovinu. Vreme je da se razmisli o predlozima novih projekata sa kojima će izaći na neposredno izjašnjavanje ove godine. Ovom prilikom pozivam sve građane Volujca kao i ostalih mesnih zajednica da se upisuju u spisak učesnika neposrednog izjašnjavanja ukoliko to do sada nisu uradili – istakla je Jelena Topalović Petrović.
Goran Gajić, meštanin Volujca izrazio je zahvalnost predstavnicima Gradske uprave na jedinstvenoj prilici da sami odlučuju šta im je najpotrebnije.
- Za nas u Volujcu, dobra putna infrastruktura je najbitnija. Sada nam se ukazala prilika da sve probleme vezane za prohodnost puteva rešimo. Nadam se da će oni koji nisu plaćali porez izmiriti dugovanja i biti odgovorniji. Tako ćemo za ulaganje u Volujac i potrebe meštana, imati više novca na raspolaganju – istakao je Gajić.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović garantovao je realizaciju svega što građani predlože i izglasaju na referendumu.
- Možda će naši sugrađani u gradu pomisliti kako se samo u selu ovi projekti realizuju, ali činjenica je da su meštani u 24 seoskih mesnih zajednica glasali na referendumu. Uskoro će biti organizovani referendumi u svih deset gradskih mesnih zajednica, pa će svih 100.000 Šapčana imati priliku da odlučuje o novcu koji je prikupljen od poreza na imovinu - istakao je Nebojša Zelenović i dodao da se radi o skoro 170 miliona dinara.
- Pozivam građane da se uključe i upišu u spisak za glasanje kako bi dobili priliku da predlažu projekte, koji će se nakon toga realizovati. Ovo je jedinstvena politika u Srbiji koja pruža ljudima mogućnost da se uključe u svakodnevni život. Treba da se bavimo važnim temama, a ne nebitnim stvarima koje nam se svakog dana serviraju – naveo je Zelenović.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa