Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
Кроз игру до медаља
ОДРЖАНА ПРВА „ОЛИМПИЈАДА НАДА“

Кроз игру до медаља

Протекле суботе шабачки Трг био је домаћин будућих олимпијаца. Они тренутно још не иду у школу, не знају ни којим спортом ће се бавити, али су на најбољем путу да постану, ако не професионални спортисти, сигурно здрави људи.
Школица спорта „Здрави и фит клинци“ организовала је прву „Олимпијаду нада“. Подржала их је Предшколска установа „Наше дете“, најмлађи тим „Металопластике“ са тренером Бојаном Николајевићем и зумба клуб „Кико-М“.
Више од стотину деце показало је своје вештине на полигону спретности. Сви су добили дипломе, а они који су били мало спретнији од других и медаље.
Следећи овакав сусрет, али са много више учесника, планиран је за септембар. На њих ће бити позване друге школице спорта са територије целе Србије.
-Не постоји такмичење за школице спорта било да су државне или приватне. Деца само тренирају, а немају прилику да се такмиче. Поента школица спорта је, између осталог и да се прави темељ за касније бављење спортом, али и да се буди такмичарски дух код деце, а то је немогуће без такмичења. Циљ нам је да ово такмичење заживи и да се сваки пут организује у другом граду, да деца поред тренинга могу и да путују, упознају се и друже са другом, децом, каже Владимир Пантелић, главни тренер Школице спорта „Здрави и фит клинци“ и дугогодишњи репрезентативац у кајаку.
Школица спорта „Здрави и фит клинци“ постоји три године и ради по тера-бенд програму који је Новак Ђоковић донео у Србију, а који је обавезан у вртићима у Немачкој. Са децом раде лиценцирани тренери, а поред превениције криве кичме, равних табана, гојазности, развија и моторичке способности и координацију код најмлађих, а подстиче и њихову машту. Док беже од имагинарних змајева и јашу замишљене коње деца вежбају све групе мишића неопходне за њихов правилан раст и развој.
-Раније се вежбање са децом заснивало на „сувим“ вежбицама у сали, где деци после 15 минута буде досадно. Ми сада радимо цео програм гимнастике кроз игру, а деца нису ни свесна да вежбају. Намењено је деци од три до десет година, али већ са осам могу да се усмере на неки спорт. Сарађујемо са доста спортских клубова и водимо децу код њих да се упознају са спортовима, објашњава Пантелић.
Програмом ове школице спорта обухваћени су базични спортови: пливање, атлетика, гимнастика, а од ове године увели су и школицу скијања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa