28. jun 2018.28. jun 2018.
POMOĆ ZA  NAJUGROŽENIJE
AKCIJA “HUMANOG SRCA” I SAVETA MESNE ZAJEDNICE GORNjA VRANjSKA

POMOĆ ZA NAJUGROŽENIJE

Fondacija “Humano srce Šapca” u utorak je podelila pomoć za dvadesetak socijalno ugroženih porodica u Gornjoj Vranjskoj. Paketi osnovnih životnih namirnica, garderobe, obuće i sredstava za higijenu otišli su u ruke onih kojima su najpotrebniji.
Ovo je još jedna u nizu akcija kojima fondacija “Humano srce” pomaže siromašnima. Svakodnevno obezbeđuju hranu za najugroženije, a veoma su česte i ovakve veće podele pomoći.
-Na osnovu podataka koje dobijemo od poverenika u mesnim zajedinicama mi znamo kakva je situacija na terenu i koliko paketa treba podeliti. Mi socijalno ugroženima pomažemo svakodnevno, a ovoga puta podeljena je malo veća količina hrane, odeće i sredstava za higijenu. Ovakve i slične akcije sprovodićemo i u drugim mesnim zajednicama, navela je Ruža Popović, predsednica Fondacije “Humano srce Šapca”.
Pomoć najviše znači porodicama sa malom decom, pogotovu onima koji imaju više dece.
-Ovo je još jedan veoma lep gest “Humanog srca” i Ruže Popović. Mnogo nam znači sve što radi za nas. Malo je ljudi koji su tako humani, rekla je Tanja Katanić, majka četiri dečaka.
Fondacija “Humano srce” ne rešava samo trenutne probleme, nego i trajno zbrinjava mnoge stambeno ugrožene. Porodici Marije Marković pre nekoliko godina kompletno su renovirali kuću i obezbedili im sve neophodno za normalan život. Pomažu im i dalje, praktično u svim segmentima života.
-Mnogo nam znači pomoć “Humanog srca”. Napravili su nam kuću i kompletno opremili nameštajem i električnim uređajima. Obezbedili su nam vodu, a pre toga sam morala da donosim sa tuđeg bunara da bih mogla da skuvam ručak i operem stvari. Pored toga obezbeđuju deci sve što im je potrebno za školu, garderobu. Svaka njihova pomoć nam mnogo znači, ali to što su nam napravili kuću je nemerljivo, kaže Marija, majka dva učenika, jednog srednjoškolca i jednog osnovca.
Akcija u Gornjoj Vranjskoj je organizovana u saradnji sa poverenikom i Savetom Mesne zajednice. Saradnja je ovog puta bila obostrana.
-Najpre smo mi “Humanom srcu” donirali dušeke koje smo imali u prostorijama Doma kulture, a sada su oni nama uzvratili ovom donacijom. Nadam se da će ubuduće biti još više ovakvih akcija i da ćemo još uspešnije sarađivati, istakla je Julijana Mitrović, poverenik i predsednik Saveta Mesne zajednice Gornja Vranjska.
Paketi pomoći deljeni su u Domu kulture, a jedan deo su članovi Saveta odneli do kuća onih kojima su potrebni, a nisu mogli sami da dođu da ih preuzmu.

M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa