23. avgust 2018.23. avg 2018.
VAŽAN DAN ZA MIŠAR
NASTAVAK REALIZACIJE PROJEKATA IZGLASANIH NA REFERENDUMU

VAŽAN DAN ZA MIŠAR

Meštani Mišara izabrali su šest projekata koji će u ovoj Mesnoj zajednici biti rađeni od povraćaja sredstava od poreza. Većina je realizovana, ostali su još radovi na crkvi, a u toku je asfaltiranje puta prema igralištu. Radove je u sredu posetio i gradonačelnik Nebojša Zelenović sa saradnicima.
Za ovaj projekat je izdvojeno najviše novca, 1.078.000 dinara.
-Veliko mi je zadovoljstvo što kao predlagač projekata mogu da kažem da je Gradska uprava ispoštovala sve što je izglasano. Svi zacrtani projekti su urađeni, još je ostalo nešto na crkvi da se završi i to će biti gootovo uskoro. Urađena je kapela, rekonstruisan centar sela, deo sredstava je odvojen za pomoć školi, kaže Milojko Popović, predlagač više projekata.
Ulica pored terena FK “Karađorđe” uopšte nije bila asfaltirana, iako u njoj živi dosta ljudi. Za meštane ovaj projekat ima veliki značaj.
-Ovo je jedan od najvažnijih projekata u Mišaru u poslednjih 10 godina. Velika stvar za naše mesto. Ovo je centar sela, tu je fudbalski teren i bilo je važno da ovaj deo ima pristojnu ulicu. Put je bio jedan od lošijih, nije bio ni dovoljno širok, sada će sve to biti mnogo bolje, ističe Zoran Ostojić predsednik MZ Mišar.
Gradonačelnik Zelenović je izjavio da je referendum čudo i da građani uvek donose dobre odluke kada im se da mogućnost da sami kažu šta je za njih najvažnije.
-Različite su potrebe u mesnim zajednicama. Mišarci su odlučili da urade jednu važnu saobraćajnicu sredstvima od poreza na imovinu, dodatno su novcem doprineli i meštani koji žive u ovim ulicama i Grad. Najbitnije je da ne treba ja da odlučim šta je najvažnije u nekoj mesnoj zajednici. To ne treba da rade ni premijerka ni predsednik. Kada se otvori prostor teme budu životne stvari koje se tiču svakodnevnih potreba građana. Zamislite društvo u kom niko ne može da pipne novac građana Srbije, ni policiju, tužilaštvo, sud. Takva Srbija se ne bi razlikovala od bilo koje druge uređene države u Evropi, rekao je gradonačelnik.
Drugi krug neposrednog izjašnjavanja biće organizovan u septembru u sedam mesnih zajednica: Gornjoj Vranjskoj, Orašcu, Drenovcu, Duvaništu, Tabanoviću, Mačvanskom Pričinoviću i Sinoševiću. Pomoćnik gradonačelnika Jelena Petrović Topalović još jednom je pozvala građane da se upišu u spiskove za neposredno izjašnjavanje.
-Meštani Mišara su svedoci da se realizuju projekti koji su izglasani prethodne godine u postupku neposrednog izjašnjavanja. Naravno, ima i onih koji nisu učestvovali u postupku i pozivamo ih da se upišu u spiskove, u mesnoj kancelariji ili Gradskoj upravi. To važi i za sve ostale naše sugrađane, bilo u seoskim ili u gradskim mesnim zajednicama.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa