23. avgust 2018.23. avg 2018.
FESTIVAL PESNIŠTVA “OLOVKO NE ĆUTI” 2018

Tri laureata

Pune dve decenije “Centar za kulturu Barajevo” organizuje pesnički festival “Olovko ne ćuti” otvoren za sve afirmisane i neafirmisane pesnike, literarne entuzijaste sa područja bivše države. Krajem prošlog veka manifestacija je započela kao ona koja promoviše rodoljubivu poeziju, ali je potom proširila selekciju na pet pesničkih kategorija, postavši tako pristupačna svim ljudima, uzrastima, stilovima.
Ovog poznog leta Festival je proslavio dve decenije rada, a na jubilarnom konkursu, u konkurenciji 600 pesama iz: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, tri nagrade osvojili su učesnici sa našeg područja. Drugu nagradu u kategoriji rodoljubive poezije zaslužio je Dejan Krsman Nikolić iz Šapca za pesmu “Zavet”, isto priznanje (druga nagrada), ali u kategoriji misaone poezije pripala je Dušanu Blagojeviću iz Šapca, pesma “Molitva za ...”, dok je Bogatinac Radovan Sinđelić, takođe u kategoriji misaone poezije dobio treću nagradu. Njegovo delo nosi ime “Moj dobri stari Džoni”.
Pesme je ocenjivao tročlani stručni žiri u sastavu: Gordana Srećković, predsednik žirija, član Udruženja književnika Srbije, Čedna Radinović Lukić, potpredsednik Saveza književnika u otadžbini i rasejanju i predsednik beogradskog odbora Udruženja i Mladen Nestorović, član Saveza književnika u otadžbini i rasejanju.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa