23. avgust 2018.23. avg 2018.
Sve spremno za Igre
TRINAESTE OLIMPIJSKE SEOSKE IGRE GRADA ŠAPCA

Sve spremno za Igre

Trideset Mesnih zajednica nadmetaće se u 14 sportova. Mačvanski Pričinović spreman da ponovo ugosti sve učesnike. Uz sportski, spreman i kulturno–zabavni program
Već tradicionalno, pred kraj avgusta sportisti iz okoline grada odmeravaju snage u različitim disciplinama, čuvajući takmičarski duh, nadmetanje sela, ali i promovišu zdrav život i prijateljstvo među ljudima. Posle dve godine kada su sportisti nastupali na Letnjikovcu, Igre se ponovo vraćaju na područje sela.
-Bilo je zainteresovanih sela da organizuju OSI i prethodne dve godine, no nisu imali adekvatne uslove, te smo poverenje ukazivali Letnjikovcu. Mačvanski Pričinović se javio ove godine, pre četiri je bio sjajan domaćin, znamo da su za njih Igre nešto posebno i nije bilo dileme kome poveriti važan i odgovoran zadatak organizacije. Uz sport smo pripremili i zabavu za učesnike i posetioce, izbor najlepše dame u sportskoj opremi, uz izbor za mis šarma. Ponovo najbolje očekuju vredne nagrade – rekao je predsednik Organizacionog odbora Sreten Radovanović.
U Mačvanskom Pričinoviću žive za Seoske igre, posebno se spremaju, to im je donosilo uspehe na sportskom planu, a sada žele da nadmaše i sve prethodne organizatore.
-Infrastruktura je ona od pre četiri godine, ali osvežena i spremna da dočeka sportiste u punom sjaju. Preostali su samo sitni detalji i Igre mogu početi. U Organizacionom odboru je 55 ljudi, posebnu pažnju smo posvetili bezbednosti. Uz obezbeđenje, profesionalno, angažujemo dodatnih 45 redara. Svaka ekipa će imati svog redara koji će im biti na raspolaganju. U zabavnom delu programa pripremili smo nastup KUD “Mačva” – izjavio je na konferenciji za medije predstavnik Mesne zajednice domaćina Veroljub Arnautović.
Sinoć je obavljen žreb, a prema podacima Sportskog saveza, nastupiće 30-ak sela, odnosno oko 2.000 sportista.
-Program je isti kao prethodnih godina, 14 sportova, u petak startuju takmičenja, zvanično otvaranje je u subotu ujutru, od 09:30, a u nedelju su finala i zatvaranje. Pozivam sve da dođu i prate Igre, masovnonost, ali i kvalitet uvek prijatno iznenade – rekao je Milan Đupovac, reprezent tehničkog organizatora Sportskog saveza Šapca.
Mesna zajednica, Sportski savez Šapca i grad Šabac stoje iza organizacije Olimpijskih seoskih igara. Prva tri sela po rezultatima dobijaju novčane nagrade (100, 50 i 20 hiljada dinara). Titulu brani Mačvanski Pričinović.

B. D.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa