Info

6. septembar 2018.6. sep 2018.
POČELA ŠKOLA
MANIFESTACIJA ZA ĐAKE PRVAKE

POČELA ŠKOLA

Kao i prethodnih godina, Grad Šabac obeležio je polazak prvaka u škole, organizovanjem prigodnog programa i uručivanjem paketa u Sportskoj hali “Zorka”. Tim povodom, budućim đacima i njihovoj rodbini, obratio se gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poručivši da je ovo jedan od retkih dana kada se okupljene porodice raduju zbog polaska u školu.
- Važno je da ovaj dan obeležimo i da pokažemo da je Gradu kao i građanima jednako stalo da škola bude dobra, da se u njoj uči i da deca sutra iz nje izađu kao samosvesne osobe koje odlučuju o svojoj budućnosti. Mi ćemo kao Grad podržati to školovanje. Ono u Šapcu treba da bude dobro i moderno i kvalitetno. Ono što poručujem đacima je da se interesuju i da budu što radoznaliji, a od učitelja će dobiti najbolje odgovore – istakao je Nebojša Zelenović.
Sa početkom nove školske godine započinje i deveta sezona Projekta “Sport u škole – Rasti zdravo”. I ove godine program će biti okrenut deci od sedam do deset godina, kojima će biti dostuno besplatno i stručno vođenje fizičkih aktivnosti u gotovo svim školama na teritoriji opštine Šabac.
- Ono što je jednako važno je da će programom svako dete u Šapcu naučiti da pliva, tako da svi đaci prvaci kao i ostali koji ne znaju da plivaju, treba da dođu na Šabački bazen i da se upišu. Već od ovog meseca počinju obuke – izjavio je gradonačelnik Šapca i dodao da puno zdravlja, igre, učenja mogu da doprinesu da naša zajednica raste, da bude bolja i odgovornija.
Pokrovitelj ovog Projekta je Grad Šabac, ali i Savez za školski sport Srbije. Organizator i nosilac Projekta je Sportski savez Šabac, dok je Udruženje pedagoga fizičke kulture Šabac, znaduženo za nadzor nad stručnim radom.

K.J.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa