Info

6. septembar 2018.6. sep 2018.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Kosovo može odbraniti samo Kraljevina Srbija

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je sednicu Predsedništva u Beogradu, povodom definisanja stave stranke po pitanju Kosova i Metohije, na kojoj su prisustvovali predstavnici POKS iz svih delova Srbije. Jednoglasno je odlučeno:
1. Jedino obnovom Kraljevine Srbije, stećiće se uslovi za efikasnu odbranu srpskih vitalnih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, jer će se činom krunisanja srpskog kralja ugled države u svetu odmah promeniti na bolje. Obnovom kraljevine, obezbediće se nacionalno jedinstvo, koje nam je potrebnije nego ikada i konsenzus oko najvažnijeg pitanja, a to je odbrana Kosova i Metohije. Jedino je kralj uspevao u prošlosti da postigne konsenzus i ujedini narod i sve političke stranke Iz vlasti i opozicije oko sudbonosnih pitanja za srpski narod i državu.
2. Srbija mora uporno insistirati na poštovanju rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN koja je još uvek na snazi, a kojom su Kosovo i Metohija priznati kao sastavni deo Srbije. Prisustvo stranih trupa i posle isteka mandata dobijenog od UN predstavljaće okupaciju naše teritorije. S obzirom na to da se međunarodne okolnosti menjaju i da jača uticaj Rusije i Kine na svetskoj sceni, kao i na sve prisutniju nervozu albanskih vođa zbog sve izvesnijeg pokretanja postupaka protiv OVK zločinaca, smatramo da pitanje trajnog rešenja za Kosovo i Metohiju treba otvoriti onda kada privedemo proces pristupanja EU kraju. Ubrzanim stvaranjem ravnoteže moći u svetu, stvoriće se uslovi za poštovanje međunarodnog prava, a ne prava sile kao što je danas slučaj.
3. Srbija treba da nastavi reforme i usklađivanje zakona i propisa sa onima u najrazvijenijim i najuređenijim zemljama Evrope, naročito onim koje su monarhije i da stekne uslove za punopravno članstvo u EU, ali ne po cenu ugrožavanja svojih vitalnih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, što podrazumeva nepristajanje na priznanje državana srpskoj zemlji, niti smanjenje prava naših sunarodnika u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj garantovanih Dejtonskim sporazumom.

POKS

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa