Info

6. septembar 2018.6. sep 2018.
Otvorena vrata
CSU I ŠKOLE USPEŠNO
NASTAVLjAJU SARADNjU

Otvorena vrata

CSU je u prolećnom delu školske godine organizovao 17 seminara u Centru za 476 prosvetnih radnika i 172 seminara van Centra za 4.816 polaznika. Za naredne tri školske godine akreditovano je 25 novih seminara
Prošlog četvrtak predstavnici Centra za stručno usavršavanje odražali su sastanak sa direktorima i koordinatorima osnovnih i srednjih škola i Predškolske ustanove sa ciljem dogovaranja dalje saradnje. Pored planiranja stručnih seminara za ovu školsku godinu CSU je predstavio i druge programe koje nudi učenicima.
-CSU već godinama izuzetno kvalitetno sarađuje sa osnovnim i srednjim školama i Predškolskom ustanovom. Pred početak nove školske godine već su prirpemili akreditovane seminare koje škole mogu odabrati i realizovati. Veoma je važno obuhvatiti sve segmente obrazovno-vaspitnog rada i Centar je tu da nam pruži podršku, rekla je direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić.
CSU je u prolećnom delu školske godine organizovao 17 seminara u Centru za 476 prosvetnih radnika i 172 seminara van Centra za 4.816 polaznika. Za naredne tri školske godine akreditovano je 25 novih seminara.
Kako je objasnio direktor CSU Branko Filipović, škole su u obavezi da do 15. septembra donesu plan rada i na osnovu njega, kao i na osnovu iskazanih potreba za stručnim usavršavanjem će se organizovati seminari. Kako bi se organizovalo što više stručnih skupova i tribina u vezi sa aktuelnim temama u prosveti i obrazovanju CSU će formirati Savet za stručno usavršavanje čiji će članovi biti predstavnici svih aktiva škola u Šapcu.
-CSU otvara svoja vrata prema školama za organizovanje različitih aktivnosti gde će im biti na raspolaganju svi naši resursi. Mogu da organizuju celodnevnu nastavu. Sigurni smo da bi deci bilo interesantno da izađu iz školskih klupa. Ovde bi mogli da koriste sve naše kapacitete, od informatičke učionice, preko drugih učionica do Parka nauke. Nudimo organizovanje uglednih i oglednih časova, kao i zimskih i letnjih školica, ali i pripremu učenika za upis određenih fakulteta i polaganje maturskih ispita, naveo je Filipović.
CSU će od 24. do 28. septembra oraganizovati “Noć istraživača”. Više od 35 predavača, nastavnika i učenika, iz devet škola, uključilo se u realizaciju ovog projekta. Pored škola u sprovođenje ove manifestacije uključili su se i Narodni muzej grada Šapca i Biblioteka šabačka.
-Od ponedeljka do petka organizovaćemo predavanja, a u petak od 17 do 22 trajaće bogat i interesantan program. Čitava zgrada biće u službi ovog događaja. Nadamo se da će škole dovesti što više dece, rekao je Filipović.
Najveći ponos CSU svakako je Park nauke, po kom je prepoznatljiv u celoj Srbiji. Uskoro stiže nova, 30. instalacija – vetrenjača.

M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa