20. septembar 2018.20. sep 2018.
ORGANIZOVANIJE I ČISTIJE
PROMENA LOKACIJE NIJE UTICALA NA PONUDU I POSETU

ORGANIZOVANIJE I ČISTIJE

Zadovoljni i trgovci i posetioci. Primedba da je uži prolaz između tezgi mogla bi da se uzme u razmatranje. Potpuna dezinformacija da se ulaz na Vašar naplaćuje
Novo izdanje Šabačkog vašara, koji upravo danas doživljava svoj zenit, malo je usijao situaciju u našem divnom gradu.
Posle čitavog niza godina, Malogospojinski vašar je „pomeren“, ne može reći iseljen, za nekoliko stotina metara bliže Savi.
Ovakav epilog je odmah iskorišćen u političku svrhu, a portali i mediji koji podržavaju Srpsku naprednu stranku kao da su jedva dočekali za čitav niz kritika, a da Vašar nije čestito ni počeo. Te su promenili lokaciju, te naplaćuju parking, a kao vrhunac dezinformacije i negativne kampanje - naplaćuje se ulaz na Vašar.
No, krenimo redom. Izlagači na ovogodišnjem Vašaru, prvi su imali primedbe na „premeštanje“ Vašara. A, onda je usledilo iznenađenje.
- Bili smo sumnjičavi, ali prostor je mnogo bolji. Mi smo na betonu, ne daj Bože da padne kiša, a uvek padne, neće biti poplavljeno, neće biti bara i blata. Veoma smo zadovoljni. Bolje je nego ranijih godina - pričaju nam momci iz Novog Sada koji godinama na Šabačkom vašaru prodaju patike.
Njihove kolege, ugostitelji, isto su bili skeptični, čak i besni na početku. Najviše su brinuli zbog struje. I taj problem je rešen, tako da je sve spremno za veliku vašarsku avanturu.
- Utisak je da je sve organizovanije i svakako čistije. Manje je prašine, a gostiju je, možda i više nego što smo očekivali - pričaju nam žene koje okreću pljeskavice na jednom od većih ugostiteljskih štandova.
Kada govorimo o posetiocima Vašara, njih nikada nije falilo, pa ni ove godine. Utisak je da promena lokacije nije uticala na broj posetilaca što bi tek trebalo da se oseti ovih dana.
- Apsolutno nam je svejedno gde ćemo da kupimo patike, varjače, majice, farmerke, da li na Mihajlovcu ili ovde gde je bila kasarna. Utisak je da je sve nekako organizovanije, svedenije. Učinilo nam se da je manje, ali definitivno nije - rekle su nam Šapčanke sa kojima smo obišli par štandova sa novim stavrima na Šabačkom vašaru.
Najzaposlenija na ovogodišnjem Vašaru je svakako Snežana Đokić, direktorka Javno-komunalnog preduzeća „Stari grad“. Svakom je izašla u susret, pokušala je svaki problem da reši na licu mesta, jednostavno - našla se ljudima koji su platili zakup na Vašaru.
- Prostor na kojem se ove godine odvija Vašar je približno iste veličine kao Mihajlovac i predstavlja jedinstvenu celinu koja je od starog podeljena ulicom. Viši je, nije podložan podzemnim vodama niti zadržava vode usled kiše koja nijednom nije zaobišla naš Vašar. Ove godine imamo veći broj zakupaca nego što je bio slučaj ranijih vašara - rekla je Đokić.
Jedna od smislenih primedbi, koju bi organizatori Vašara mogli da uzmu u razmatranje za narednu godinu, jeste da je širina prolaza između tezgi manji nego što bi trebalo. On bi mogao da bude širi kako se ne bi pravila gužva u vašarskom špicu.
Bilo kako bilo, Šabački vašar čine ponuda i ljudi. Ove godine, bez obzira na promenu lokacije za nekoliko stotina metara, ne nedostaje ničega. Ponuda je velika, cene uobičajene, zabava na novu, plus je organizovana koncertna bina na kojoj se organizuju svirke. Ko voli, nek izvoli.
Besplatan parking
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je u sredu da se na Šabačkom vašaru ukida naplata parkinga.
- Reakcija građana na odluku da se parking naplaćuje bila je jako loša, te smo se obratili stručnim službama koje su nam dale predlog da nalaćujemo parking. Ispostavilo se da je odluka doneta kako bi se saobraćaj za vreme vašara uveo u red. Međutim, to se nije desilo, a ja ne može da dopusti nezadovoljstvo građana – izjavio je Zelenović i dodao da je Gradsko veće je donelo odluku kojom se ukida naplata parkiranja na mestima predviđenim za parkiranje.

Naravno, ulaz
se ne naplaćuje
Direktorka JKP „Stari grad“ više puta je jasno demantovala namerno puštenu dezinformaciju putem raznih portala da se ulaz na Vašar naplaćuje.
- Naravno da se ulaz na Vašar ne naplaćuje. Vašar je vid okupljanja naroda i nikada nije bila praksa da se ulaz na Vašar naplaćuje, tako da se to neće desiti ni ove godina - jasno je poručila direktorka JKP „Stari grad“.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa