20. septembar 2018.20. sep 2018.
Osvrt na borilišta

Osvrt na borilišta

TEKVONDO: BALKANSKA SLAVLjA - Šabački tekvondo ostvario je zapažene rezultate na Prvenstvu Balkana. Naša zemlja bila je jedna od deset učesnica u Bukureštu. Predstavljajući Srbiju borci “Letnjikovca” doneli su kući sedam medalja, a nastupalo je 12 tekvondista. Šampioni našeg poluostrva postali su Mina Mitrović (kadet) i juniori Marko Tomić, odnosno Bojan Stefanović, koji su zlato osvojili potpuno dominirajući u svakoj borbi. Marko Lazić i Viktor Puškić su vicešampioni juniorske konkurencije, a treći na Balkanu su Vanja Mićić (senior) i Luka Pavlović (junior). Favorit za zlato bio je i višestruki šampion Ivan Karajlović, no morao je da odustane zbog povrede.
Pet reprezentativaca imalo je u imenu svog kluba TK “Šabac”, a kući su se vratili “teži” za tri medalje. Ana Tijanić postala je kadetski šampion Balkana, vicešampion je Žarko Krajišnik, a kadetska bronza je oko vrata Uroša Belanovića.
Miloš Marković bronzom i Lazar Dragojević srebro u svojim kategorijama na Prvenstvu Balkana obradovali su reprezentaciju, ali i svoj klub “Viner čivi”.

KARATE: KOJIĆ PONOVO ŠAMPION – Šapčanin Tomislav Kojić, profesor, začetnik ovog sporta u našem gradu pridodao je još jedno zlato svojoj kolekciji. Od prethodnog vikenda on je šampion Evrope u kategoriji veterana (kate), a titulu je osvojio na Prvenstvu Evrope održanom u Beogradu. Na šampionatu je nastupilo ukupno 300 karatista iz 21 države. Među vrednim priznanjima Kojić ima i zlata sa planetarnog šampionata, Mediteranskih igara, Balkanskog prvenstva i državnih šampionata.

BOKS: ALIČIĆU ZLATO – Bokser šabačke “Mačve” Semiz Aličić osvojio je titulu na međunarodnoj bokserskoj reviji u Češkoj. U juniorskoj konkurenciji (kategorija do 54 kg), Šapčanin je u četvrtfinalu slavio protiv Slovaka, potom je domaćeg borca savladao u borbi za finale, a u odlučujućem meču “pao” je Poljak. Aličić je predstavljao reprezentaciju Srbije, a boksere je selektirao Vasiljević Dragan.

RVANjE: ČETIRI ODLIČJA – Šabački rvači osvojili su četiri medalje na tradicionalnom međunarodnom “Memorijalu Nikola Vukov”. U konkurenciji 269 rvača iz devet zemalja Ilija Petrović je bio drugi u svojoj kategoriji, dok su bronze zaslužili: Nataša Petrović, Aleksandar i Marko Savić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa