20. septembar 2018.20. sep 2018.
Krivina u ogledalu

Kada papci polete automobilom

Odavno znamo da nije lako biti predsednik Srbije. Poslednji dokaz za to su dugotrajni pregovori našeg Prvorođenog sa predsednikom Kine Si Đi Pingom o izvozu svinjskih papaka, glava i repova u jednu veliku Kinu.
Ako nekako i mogu da zamislim da se predsednik Srbije bavi papcima i glavama, nekako mi to ne ide da zamislim kineskog predsednika Si Đi Pinga. Ovaj naš se nekako u sve razume, u sve se meša, a pri tom je i super-heroj. Dok je kineski predsednik samo - predsednik. Barem se to tako nama čini. Nisam siguran da je Si Đi Ping slavodobitno obznanio vaskolikom kineskom narodu da je sa srpskim predsednikom dogovorio uvoz svinjskih papaka i glava. Ali znate šta, ovo je moderno doba, sve je moguće.
I tako je naš prvorođeni obradovao stočare, verovatno i naše u Mačvi, koji sada mogu da prave računicu i umesto da ostatke od svinja spremaju u pihtije, pakuju u kutije sa natpisom - Svinjski papci mejd in Serbija. Mada ni to neće proći bez problema, budite sigurni. Zamislite kada zakuca poreska kontrola na vrata našeg poznatog stočara Dragana Stankovića i krene da mu prebrojava papke, uši i repove. Ne dao Bog da se ne slože papiri.
Još ako u zamenu za papke dobijemo fabriku letećih automobila, eto posla decenije. Samo se smejte vi, a za 30 godina kada se budemo vozili tim letećim automobilima koji će da se proizvode u FAP-u u Prijepolju, setićemo se našeg Prvorođenog.
Velika je šansa da dobijemo tehnologiju za izradu tih letećih automobila, jer je naš Prvorođeni izvukao keca iz rukava u direktnim pregovorima sa Si Đi Pingom. On mu je, kako nezvanično saznajemo, ponudio veliku tehnološku tajnu za izradu pihtija, tako da na taj argument Si Đi Ping nije imao odgovor već je morao da pristane na trampu - vi nama pihtije, mi vama leteće automobile.
Znate šta, nacija koja veruje svom predsedniku kada kaže da u Americi na svakih deset sekundi pogine po jedan perač prozora, nema razloga da ne poveruje da ćemo u zamenu za svinjske papke da dobijemo leteće automobile. Te iste papke smo ponudili i Luku Besonu, reditelju čuvenog filma Peti element. On je prvi lansirao leteće automobile u tom svom ostvarenju, ali je tražio je pauflek, a ponuđeni su mu papci. Nije pristao i sada će SI Đi Ping da bude sit, a naš Prvorođeni ima da leti zajedno sa sve papcima u automobilu.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa