20. septembar 2018.20. sep 2018.
DERBI U “JUTRO” LIGE
POČINjE RUKOMETNA SUPER LIGA

DERBI U “JUTRO” LIGE

Već u prvom kolu “Metaloplastiku” očekuje derbi. Novi stručni štab, prilično izmenjen tim gostuje “Partizanu”, ekipi koju takođe predvodi novo ime, nekadašnji igrač i Metaloplastike
Izmenjen tim, predvođen novim trenerom i stručnim štabom, posle drugačije organizovanih priprema tokom leta, počinje svoje prvenstvene izazove. Pripremni dueli su jedna slika, prilika da se tim uigra, no zvanični mečevi su nešto drugo, te je mnogo nepoznanica u redovima “Metaloplastike” pred početak sezone. Ipak, kao i prvog dana priprema, u ekipi preovlađuje optimizam i uverenost da se postavljene ambicije mogu ostvariti.
Još pre završetka prethodne sezone objavljeno je da Vladan Jordović karijeru nastavlja u inostranstvu. Nekoliko dana posle velike pobede u poslednjoj rundi nad niškim “Železničarom” predstavljen je novi šef stručnog štaba, nekadašnji igrač kluba, Šapčanin, Đorđe Teodorović. U radu će mi pomoć pružati Nebojša Stojinović, kondicioni trener Branislav Milojević, uz već legendarnog fizioterapeuta Branka Mrkonjića. Ubrzo su pristigle i prve novajlije. Milan Rašić (pivotmen) se vratio u klub iz inostranstva, konkurenciju na golu pojačao je Jovo Budović (Rudar Kostolac), a u bekovsku liniju pozicionirao se Aleksandar Babić (C. Zvezda). Uz Bomaštera, Budović je ubrzo dobio novog kolegu na golu, mladog reprezentativca Todora Jandrića. Na levo krilo iz Kaća je došao Strahinja Petrović, a poslednje pojačanje do sada je crnogorski reprezentativac Igor Radojević. “Plavim” dresom je zamenio opremu mađarskog “Egera”, desni bek kome je posebna specijalnost odbrana. U klubu više nisu Darko Arsić, Goran Trkulja, Vojislav Brajović, a karijeru je okončao dugogodišnji kapiten Miloš Mitrović.
Trener Teodorović je promenio pristup pripremama, te je, na osnovu iskustva u Norveškoj, gde je do sada radio, odabrao da klasične pripreme zameni sa više prijateljskih duela i turnira. Između ostalih odigrani su dvomeči protiv “Železničara”, duel sa “Politehnikom”, turnir u Rumuniji, Trebinju i utakmica sa “Mokrom Gorom”. Trofej pobednika takmičenja “Trebinje 2018” seća na leto, a prvi prikaz urađenog daće derbi na “Banjici”.
“Partizan” je prošle godine iznenadio mnoge u prvenstvu i sada ističu da žele to ponovo uraditi. Posle mnogo godina u kojima je sinonim za klub postao Nenad Maksić, igrač, a potom i trener, ovu jesen “crno-beli” počinju bez njega. Selektor juniorske reprezentacije, posle sedam godina je napustio klub i krijeru nastavlja u Kataru, a na njegovo mesto je došao Bojan Butulija, takođe bivši igrač kluba, a stariji Šapčani ga se sećaju i u dresu “Metaloplastike”. Sastav sličan prošlosezonskom ojačao je Mladen Šotić, doskorašnje krilo Crvene Zvezde. Provere Beograđana behu turnir u Kanjiži gde su bili peti od osam ekipa i još nekoliko pripremnih duela. Problem za “Partizan” može predstavljati i skorašnji odlazak kapitena Živkovića u Niš koji je bio jedan od oslonaca kluba i u pripremama.
Obe ekipe žele, najpre, u plej of, a možda već “jutro lige” pokaže ko je tome bliži. Utakmiće startuje u nedelju od 18 časova.
Kvartet u plej of
Kao i prethodnih sezona, četiri najbolje ekipe iz Super lige, plus SEHA ligaš stvaraju na proleće 2019. godine plej of ligu za titulu gde svi počinju od nule i igraju deset kola. Učesnici SEHA lige brane trofeje, Vojvodina je zvanični šampion, Železničar osvajač Kupa Srbije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa