1. novembar 2018.1. nov 2018.
Zlatno doba  razvoja opštine
OPŠTINSKI ODBOR SNS KOCELjEVA OBELEŽIO SVOJU SLAVU

Zlatno doba razvoja opštine

U prisustvu pristalica, simpatizera, saradnika i drugih gostiju Srpska napredna stranka u Koceljevi obeležila je svoju slavu. Prisutnima se tom prilikom obratio domaćin Vladimir Bojić, načelnik opštinske uprave, koji je istakao da je ova opština u prethodnim godinama postala prepoznatljiva po dobrom radu i vođenju kao i po rezultatima.
–Svemu ovome doprinela je domaćinska politika koja ima svoj dugogodišnji kontinuitet, racionalno ulaganje i sposobnost da se privuku razni investitori i investicije. Najveće zasluge za ovakav razvoj pripadaju narodnom poslaniku, predsedniku SNS u Koceljevi, članu predsedništva stranke i predsedniku SO-e Koceljeva Veroljubu Matiću koji godinama demonstrira svoje umeće da Koceljevi obezbedi jedan zavidan nivo investicija i investitora. Treba pomenuti i jedan ceo tim oko njega koji radi u funkciji naše Koceljeve. I u SNS i u Vladi Srbije umeju da prepoznaju dobar i kvalitetan rad i u mnogim projektima oni su faktor uz čiju pomoć se realizuju naše ideje i započeti poslovi- istakao je Bojić i dodao da je Koceljeva pre nešto više od jedne decenije bila malo, neprepoznatljivo mesto a da se danas to u značajnoj meri promenilo.
Predsednik “naprednjaka” u Koceljevi, član predsedništva stranke, narodni poslanik u republičkom i predsednik lokalnog parlamenta podsetio je da SNS u Srbiji slavi deset godina a da im se odbor u ovoj opštini na Vučićevo instistiranje priključio nešto kasnije. Matić je ocenio da zbog ove odluke nije pogrešio.
–Dobili smo puno a mislim i da je stranka na nivou Srbije sa nama dobila puno. Uneli smo dosta novina tada i nastavili smo da unosimo i dalje. Kao opština smo došli u fazu jednog ozbiljnog strateškog planiranja i realizacije. Mi smo u “zlatnom dobu” razvoja ove opštine. To “zlatno doba” treba iskoristiti na pravi način. Pomerali smo granice koje su bile nezamislive pre par godina i to je nešto što ostavlja trag- izjavio je Matić koji se dotakao i pitanja Kosova.
On je poručio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hrabro ušao u rešavanje tog problema, bez obzira na moguće političke posledice, te da će ukoliko se ovo pitanje reši, država doživeti brži ekonomski i privredni razvoj.
Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić koji je iskoristio priliku da sumira rezultate rada na lokalnom nivou u prethodnom periodu.
Privreda je na zavidnom nivou. Imamo dobru komunikaciju sa ministarstvima i državnim organima. Mnogo toga smo uradili na putnoj infrastrukturi poput asfaltiranja deonice od devet kilometara od Koceljeve prema Batalagama- rekao je Ilinčić i najavio radove na ovoj saobraćajnici u dužini od tri kilometra kako bi se u potpunosti rekonstruisao važan putni pravac prema ubskoj opštini.
–Obimni radovi bili su u oblasti elektrosnabdevanja. U ovom trenutku se radi rekonstrukcija niskonaponske mreže u Ćukovinama a očekujemo da počnu i radovi u Bresnici. Osim toga, očekujemo i rekonstrukciju dve škole, u Ljuticama i Kamenici. Koceljeva je uspela optikom da pokrije celu opštinu. Veroljub Matić je postavio odlične temelje a na nama je da ih gradimo, usavršavamo, poboljšavamo, ulepšavamo a zajedno to možemo- zaključio je Ilinčić u svom obraćanju.

V. Bošković

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa