1. novembar 2018.1. nov 2018.
Bolji uslovi za još veća dostignuća
PRIJEM ZA ALIČIĆA I AMETOVIĆA

Bolji uslovi za još veća dostignuća

Dva bokserska šampiona, najboljeg juniora Evrope u kategoriji do 52 kg i trećeg juniora kategorije do 46 kg u Gradskoj kući ugostili predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i gradski većnik zadužen za sport Dragan Nikolić. Uz čestitke na velikom uspehu u Rusiji, obećano poboljšanje uslova za trening
-Uspeh naših boksera u Rusiji liči na filmsko dostignuće. Ni iz čega su krenuli, vredno radili uprkos svemu, otišli da se bore sa najboljima i pobedili ih. Ponosni smo na njih, a uz čestitke naša obaveza kao Gradske uprave je da učinimo šta možemo, što pre možemo, kako bi poboljšali uslove za trening našim klubovima, kako bi stasavali novi bokseri u Šapcu – izneo je zanimljivo poređenje gradski većnik zadužen za sport Dragan Nikolić prilikom prijema upriličenog za juniorskog šampiona Evrope u boksu Semiza Aličića i trećeg na kontinentu Omera Ametovića.
Nedavno su naši bokseri nastupajući za reprezentaciju Srbije osvojili zlato i bronzu na Evropskom šampionatu za juniore. Predstavljali su grad i državu na najbolji način, a nadaju se da će u narednom periodu raditi u boljim uslovima.
-Ponosno sam slušao himnu, nosio zastavu i posebno je zadovoljstvo kada vam sugrađani čestitaju. Težak je bio put do zlata, ali je zato i zlato još sjajnije – rekao je Semiz Aličić, reprezentativac i bokser šabačke MAČVE.
-Trema je bila jaka, naročito prvi dan, ali sam je uspešno prevazišao dobrim nastupom i posle je bilo lakše. Prezadovoljan sam bronzom jer sam se kratko pripremao za Evropsko. Jedini žal je polufinale gde je baš kontinuitet rivala odneo prevagu. Nadam se da je ovaj prijem najava boljih dana kada se govori o poboljšanju uslova za trening – dodao je Omer Ametović, reprezentaivac i bokser kluba ŽIVORAD RAJŠIĆ.
Šampione plemenite veštine, njihove trenere i predstavnike klubova ugostili su predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i pomenuti Nikolić. Vrhunski rezultati naših sportista već su navika, iako iza svakog stoji veliki trud, napor, odricanje, ali je posebnost ovog dostignuća što je ostvareno u sportu iz kojeg vrhunske rezultate čekamo dugo.
-Želimo da Šabac ponovo treće “bokserska groznica” kao nekada. Ovi rezultati su dokaz da mi imamo sav potencijal, da imamo vrhunske boksere koji su takmaci svima, ne samo u Srbiji ili na Balkanu, već u Evropi i svetu. Već sam razgovarao sa čelnicima Bokserskog saveza i radimo aktivno na stvaranju boljih uslova za rad u klubovima, kako bi doprineli da se naš klub uključi u Ligu, a da pri tome ima domaće borce, bar u većini. Na momcima je da treniraju, trenerima da rade sa njima, da ih razvijaju kao boksere, ali i kao dobre ljude, a naša obaveza je da stvorimo dobre uslove u našim klubovima kako bi oni mogli da se posvete radu – istakao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
Najvažnija poruka upućena Semizu i Omeru je da nastave sa treninzima, ali da nikako ne zapostave školu i obrazovanje kao najsigurniji put da budu i veliki šampioni i dobri ljudi.
B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa