22. novembar 2018.22. nov 2018.
DIVLjI VEPAR U ŠAPCU

“Protutnjao” kao furija

Protekle nedelje Šapčane je najviše uzbunio divlji vepar, koji je kažu imao oko 300 kilograma i “protutnjao” između ostalih Poplukinom ulicom kao furija. Retki su imali prilike da ga vide, a neki i snime. U svakom slučaju izazvao je dosta uzbuđenja kod građana, a tome su dodatno doprineli i pojedini mediji senzacionalnim pristupom izveštavanju o ovom nesvakidašnjem događaju u gradu na Svi.
Svejedno bilo je dosta prijava građana lokalnoj policiji, koja je mogla samo da evidentira slučaj i saopšti da građani ne paniče, jer su preduzeli odgovarajuće mere iz njihove nadležnosti.
Predpostavlja se da je “grdosija” od svinje, preplivala Savu u blizini Klenka. Predhodno se kretala uz obalu. U strahu od lovaca iz susednog Srema, dospela je u Šabac. Zvaničnici svedoče da je vodostaj Save izuzetno nizak, te se na nekim mestima može i pregaziti.
U nekim predelima i ranije je bilo slučajeva da divljač poplašena lovom prepliva reku, tražeći sklonište. Slično se po svemu sudeći dogodilo i ovoga puta. Na sreću niko nije povređen, a zbog nedostatka zvaničnih informacija po javnim mestima se “ispredaju” svakojake bajkovite priče.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa