6. decembar 2018.6. dec 2018.
ZAVRŠENI RADOVI
PROSLAVA U ŠTITARU POVODOM
USPEŠNO REALIZOVANIH PROJEKATA

ZAVRŠENI RADOVI

Protekle sedmice, u centru Štitara, meštani su organizovali proslavu povodom uspeha ostvarenih na referendumu. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji se zahvalio meštanima Štitara na pozivu da zajedno obeleže završetak uspešnih radova u ovoj godini.
-Oni zaista mogu da budu primer, ne zato što su učestvovali u velikom broju na referendumu, nego zato što mislim da su svojim idejama pogodili svaki deo Štitara. Naravno da je ono što su izglasali na referendumu i urađeno. Osim toga, Štitarci su uradili i mnogo više. Dodatno su izdvojili novac da poslove za koje koje su smatrali da treba da budu završeni ove godine i urade. Mi smo ih kao grad ispratili u tim investicijama. Sada na kraju ovog velikog investicionog ciklusa, urađen je i put Tabanović - Štitar, ambulanta, sređen Jerez, završeno nasipanje puteva u skladu sa odlukama na referendumima – istakao je Nebojša Zelenović.
Na referendumu u Štitaru izglasana su četiri projekta. Ključni projekti su rekonstrukcija ambulante, šljunčenje puteva, staza u ulici Dušana Lončara. Druga plovina pomenute staze biće urađena sledeće godine, a odvojeno je nešto novca za društvene delatnosti, omladinu i sport.
-Ono što je bitno naglasiti je da je od 800 birača koliko se upisalo na referndum, na glasanje izašlo 601. Rekonstrukcija ambulante dobila je podršku svih izašlih, a ostala tri projekta tek nešto manje glasova. Dakle, pogodili smo suštinu – istakao je predsednik Mesne zajednice „Štitar“ Dušan Tufegdžić i dodao da je grad Šabac uradio put između Štitara i Tabanovića.
- Taj put povezuje severni i severoistočni deo Mačve sa južnim, jugozapadnim delom Mačve i jako je bitan. Opština je u to uložila 26 miliona dinara. Pomogla nam je oko najduže ulice u Mačvi jer je uložila oko 3,5 miliona, i u jednom jako bitnom projektu, a to je čišćenje Mačvanskog kanala koje je isto koštalo oko 17 miliona. U međuvremenu, počelo je i čišćenje obala. Očišćene su one obale koje su bile pored puteva koji su ove godine šljunčeni. Mada, sledeće godine se moraju očistiti sve obale – istakao je Tufegdžić i pozvao sve građane Štitara da do kraja godine uplate porez na imovinu, kako bi im se novac vratio i kako bi bili spremni za referendum.

K.J.Đ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa