31. januar 2019.31. jan 2019.
Ne brukajte državu
ŠAbac: DRUGI PROTEST „1 OD 5 MILIONA“

Ne brukajte državu

Uprkos hladnim vremenskim uslovima, više od hiljadu građana, kako je procenio organizator protesta, okupilo se na platou ispred stare Robne kuće, odakle se kolona kretala centralnim gradskim ulicama
U petak, 25. januara, u Šapcu je organizovana druga protestna šetnja „1 od 5 miliona“.
Uprkos hladnim vremenskim uslovima, više od hiljadu građana, kako je procenio organizator protesta, okupilo se na platou ispred stare Robne kuće, odakle se kolona kretala centralnim gradskim ulicama.
Građanima se, najpre na „naprednjačkom“ engleskom, obratio novinar Glasa Podrinja Nenad Kulačin, aludirajući na loš engleski koji je prezentovala poslanica Srpske napredne stranke Dubravka Filipovski.
- Deco, učite strane jezike, da ne biste došli u situaciju da sutra obrukate, ne sebe, već državu. Živimo u zemlji gde se jedan čovek pita za sve, ali, hajde što se pita, nego se u sve i razume! Njegova Srpska napredna stranka i njegovi igrači samo klimaju glavom, dok drugim ljudima glava služi za razmišljanje, njima glava služi samo za klimanje – rekao je naš kolega.
On je naglasio da je Šabac grad u kojem ne prolazi naprednjački engleski i klimanje glavom.
Ponosan sam što živim u Šapcu, iako nisam Šapčanin, i što imam priliku da radim posao koji volim - dodao je Kulačin.
Okupljenima se, zatim, obratio organizator skupa Dušan Tufegdžić.
-Šabački odbor dao je silan novac jednoj privatnoj televiziji da objasni da nas je bilo 100 na prošlom protestu i da nam kaže da su oni odveli iz šabačkog okruga 3600 ljudi u Beograd da pokušaju da izmanipulišu predsednika Rusije, Vladimira Putina. To, naravno, nisu uspeli, ali ja za njih imam pitanje: Odakle vam 30, 40 hiljada evra da odvedete 3500 ljudi, odakle vam pravo da povlačite ljude sa posla, da im država plaća taj dan doprinose? Niko od njih nije tražio, ni dobio, slobodan dan. Idemo u šetnju, idemo do kraja, dok ne skinemo Vučića- rekao je Tufegdžić.
N. M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa